Domény snadno dostupné přes iPhone

[Tisková zpráva] Přední český doménový registrátor ACTIVE 24 spustil aplikaci umožňující držitelům zařízení iPhone, iPod Touch a iPad registraci doménových koncovek, jedná se o první doménovou aplikaci na českém trhu. Aplikace je dostupná zdarma všem uživatelům na distribučním portálu App Store v českém, slovenském nebo anglickém jazyce.

Aplikace nabízí ověření  dostupnosti a objednání 40 doménových koncovek z nabídky ACTIVE 24. Po spuštění aplikace stačí zadat jméno požadované domény, vybrat koncovku a aplikace zobrazí seznam volných i obsazených koncovek.  Volné domény lze vložit do košíku, kde je rovněž možné upravit důležité údaje o doméně, jako je například nastavení nameserverů, u CZ domény pak i ID držitele, administrativního kontaktu a KEYSET a následně objednat. Součástí aplikace je i karta s ceníkem všech nabízených doménových koncovek. Aplikaci pro ACTIVE 24 vyvinula společnost ZENTITY s.r.o.

Spuštěním této aplikace pokračuje ACTIVE 24 v aktivitách co nejvíce zjednodušit dostupnost doménových a hostingových služeb. Na všech doménách u ACTIVE 24 lze zdarma jednoduchým způsobem, na jedno kliknutí, spustit fotogalerii nebo jednoduché webové stránky. Všechny .CZ domény u ACTIVE 24 jsou automaticky zabezpečeny technologií DNSSEC.

Stažení aplikace je možné na http://itunes­.apple.com/us/ap­p/active-24/id40111171­6?mt=8