Druhý ročník soutěže Mladý web Vysočiny byl úspěšný

14. 3. 2008

[Tisková zpráva] Nejlepší práce druhého ročníku soutěže Mladý web Vysočiny byly oceněny ve středu 5. března v budově Krajského úřadu v Jihlavě, odborná porota vybírala téměř ze sedmdesáti projektů ze všech koutů Vysočiny.

V přímém přenosu, který navazoval na vyhlášení výsledků krajského kola soutěže Zlatý erb, převzalo šest nejlepších tvůrců ve dvou kategoriích ocenění z rukou pořadatele Michala Kandra, Jana Savického, jednoho ze sponzorů a Jaroslava Huláka, radního kraje Vysočina, který byl hlavním partnerem akce.

„Letošní ročník mne příjemně překvapil jednak zájmem ze strany soutěžících, kteří letos přihlásili dvakrát více internetových stránek, a jednak kvalitou přihlášených prací, která byla citelně vyšší. A to nejen v případě webů na prvních příčkách, které byly velmi kvalitní již loni, ale i v případě těch, které tak dobrého umístění nedosáhly. Doufám že tento trend bude pokračovat a příští rok uvidíme práci ještě lepší,“ uvedl Michal Kandr, hlavní pořadatel soutěže.

V kategorii žáků základních škol a nižších ročníků víceletých gymnázií si prvenství odnesl Matouš Skála (matous.ptl.cz) ze Senožat, student Gymnázia Dr. A. Hrdličky v Humpolci, druhý skončil Patrik Jonáš (www.callofdu­tygame.cz) z Dušejova, žák Základní školy T. G. Masaryka v Jihlavě a třetí Miloš Havlíček (dc.nejweb.info) z Třeště, student Gymnázia Otokara Březiny a Střední odborné školy v Telči.

„Z mladších mě velice zaujal weblog Matouše Skály. Vzhledem k jeho věku i úrovni ostatních webů v jeho kategorii je tato prezentace moje č.1,“ hodnotil mladší kategorii Jan Řezáč, jeden z členů poroty.

„Ze starších mě zaujal především StudentShare, který má sice pár mušek, ale celkově už je docela vychytaný. Dále odkazovník filez.cz, kde bych očekával jasnější slogan, a internet-explorer.cz, kde by to pro změnu chtělo více informací," dodává Jan Řezáč ke druhé kategorii, kde ocenila porota jako nejlepšího Daniela Stejskala (www.edownload.cz) z Moravských Budějovic, studenta Gymnázia a Střední odborné školy v Moravských Budějovicích. Na druhé příčce skončila jediná dívka mezi nejlepšími, Jana Veselá (www.skolapoli­ce.cz) ze Znojma, studentka Střední průmyslové školy v Třebíči. Třetí se umístil Jiří Janda (studentshare­.alpaka.cz) z Havlíčkova Brodu, student Gymnázia Havlíčkův Brod.

Po slavnostním předání následovaly dvě přednášky, Michal Kandr hovořil o programování v PHP a Dalibor Kačmář ze společnosti Microsoft o tvorbě internetových stránek na platformě .NET. Více informací www.mlady-web.cz

Lupa.cz: Avast, Jirká Král i DVTV, Kdo vyhrál Křišťálovou Lupu?

Avast, Jirká Král i DVTV, Kdo vyhrál Křišťálovou Lupu?

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Lupa.cz: EET v e-shopech? Zdražení a horší komfort

EET v e-shopech? Zdražení a horší komfort

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla