Držitelé doménových jmen založili asociaci

[Tisková zpráva] Praha, 25. 3. 2009 - Překročení hranice půl miliónu registrovaných domén .cz a obecně vzrůstající zájem o internetová jména inspiroval skupinu podnikatelů k založení České asociace držitelů domén (ČADD), která vznikla v březnu tohoto roku. Za jejím vznikem stojí vlastníci přes deseti tisíc českých domén, mezi nimiž jsou například pujcky.cz, banky.cz a reklama.cz. Cílem asociace je podpora zájmu veřejnosti o doménová jména, jejich nákup a prodej a využití při podnikání - především jako silného marketingového nástroje dnešní doby.

ČADD bude pořádat několikrát ročně otevřené setkání pro zájemce o oblast domén. První akce s názvem Domain Day se uskuteční 9. dubna 2009 od 18 hodin v budově PwC v Praze na I.P. Pavlova. Na programu jsou přednášky a především historicky první živá aukce domén. „Jedním z nepolevujících měřítek růstu českého internetu je počet domén zaregistrovaných v zóně .cz,“ říká mluvčí ČADD Michal Tůma. „Ten nedávno překročil hranici půl milionu jmen a každý den přibývá kolem 550 nových registrací.“

Rozvíjí se i sekundární doménový trh (aftermarket) – tedy obchodování s již zaregistrovanými doménami. Jeho celkový obrat odhaduje ČADD na 20 milionů korun ročně. V nedávné době například změnily majitele domény sperky.cz (2 mil. Kč), banky.cz (1 mil. Kč) nebo cviceni.cz (350 tis. Kč).

Více informací naleznete na stránkách asociace www.cadd.cz.