e-Fractal podepisuje smlouvu seSMS@ctive

e-Fractal podepisuje partnerskou smlouvu s americkou společností SMS@ctive.

Praha/Vancouver, 13. srpen 2003 – Společnost e-Fractal s.r.o., jedna z nejdynamičtěji se vyvíjejících technologických firem na českém trhu, dnes oznámila podepsání exkluzivní partnerské smlouvy se společností SMS@ctive Technologies Corp. (OTC: SMSE), která se specializuje na poskytování SMS propojení a vývoj obsahu pro bezdrátová zařízení.

e-Fractal do spolupráce vstupuje se svou unikátní sadou produktů SMS Touch (www.smstouch.com), určenou pro integraci SMS komunikace přímo do uživatelského prostředí klientských aplikací a pro budování vysoce propustných serverových SMS řešení. SMS@active bude zajišťovat propojení sítí a doručování krátkých textových zpráv. Společnou investicí je vývoj, implementace a nasazení komunikačního řešení zaměřeného do oblasti mobilních operátorů, poskytovatelů SMS bran, korporátních i individuálních uživatelů.

Komunikační prostředí navržené pro tuto spolupráci bude zahrnovat komunikační centra s celosvětovým pokrytím mobilních sítí a mezisíťovou podporu, která propojuje různé messagingové platformy. Primárním zájmem je propojení www, WAPu, SMS, emailu a dalších služeb. Pro individuální klienty je připraveno komunikační rozhraní zahrnující osobní messagingové služby a mobilní zábavu.

„Jsem velmi potěšen naším spojením se společností e-Fractal s.r.o. a těším se na rozšiřování našeho podnikání v oblasti bezdrátových aplikací upravených podle skutečných potřeb zákazníků“ uvedl Arshad Shah – prezident a CEO společnosti SMS@ctive u příležitosti oznámení spolupráce.

„Exkluzivní kontrakt nám přináší okamžitý přístup našich produktů na celosvětové trhy. Současně získáváme i propojení do obrovského množství již existujících mobilních sítí,“ prohlásil Ing. Jiří Berger, M.B.A. – výkonný ředitel společnosti e-Fractal. „Partnerství je o to cennější, že naším partnerem je americká veřejně obchodovaná společnost se skvělým týmem profesionálů a širokou škálou obchodních kontaktů,“ doplnil.

e-Fractal

Společnost e-Fractal s.r.o. byla založena v roce 2001 jako 100% dceřiná společnost společnosti Fractal s.r.o., významné společnosti působící v oblasti podnikání na internetu. Cílem založení bylo oddělení technologické části společnosti a střediska pro výzkum a vývoj do samostatného právního subjektu. Po necelém roce působení na poli vývoje software získala společnost e-Fractal významnou globální vývojářskou zakázku od společnosti Microsoft Corporation (Redmond, USA) při vývoji Lotus Notes Connectoru pro Mobile Information Server.

Společnost Fractal se v roce 2001 umístila na 25. místě v soutěži „Fast 50“ mezi nejrychleji rostoucími technologickými společnostmi ve střední a východní Evropě a tento úspěch zopakovala i v roce 2002. Současně se v roce 2001 objevila na 330. místě v soutěži Fast 500 Europe, kterou pořádá společnost Deloitte and Touche, mezi nejrychleji rostoucími technologickými společnostmi v celé Evropě a o rok později dokonce na 252. místě.

SMS@ctive

SMS@ctive Technologies Corp. je poskytovatel připojení SMS služeb. Zároveň provádí vývoj obslužných aplikací, poskytuje standardní textové služby a služby s přidanou hodnotou uživatelům mobilních zařízení. SMS@ctive se specializuje na vývoj inovativních aplikací přizpůsobených skutečným potřebám zákazníků s použitím bezdrátových technologií pro podporu rozvoje podnikání a obchodu.

Společnost zamýšlí využít existující a nově vznikající bezdrátové sítě spolu s novými marketingovými postupy pro zvýšení informovanosti zákazníků. Toto v konečném důsledku povede k lepšímu využití informací dostupných zákazníkům v reálném čase.