Akciová společnost ecommerce.cz je dodavatelem kompletního řešení pro internetové kurzové sázky společnosti SAZKA, a.s.

29. 1. 2008

[Tisková zpráva] Brno, 28. ledna 2008 – Akciová společnost SAZKA, a.s. dnes spustila do ostrého provozu portál pro internetové kurzové sázení e-SAZKA. Dodavatelem kompletního řešení je softwarová firma ecommerce.cz.

Pro všechny sázející nastává nová doba sázení. Od dnešního dne mají k dispozici komfort, kterého se jim zatím nedostávalo. Své sázky si mohou v klidu a bez rušení připravit v pohodlí domova na internetu na adrese www.e-sazka.cz. Vybírat přitom mohou z velmi výrazně rozšířené nabídky sázkových událostí z celého světa. Oproti dřívějším maximálním 799 událostem týdně jich nyní SAZKA, a.s. nabídne až 4 tisíce denně. Rozšiřují se také počty tipovaných událostí v jedné sázce, možnosti systémových sázek nebo limity maximálních vkladů na jednu sázku

„Pro ecommerce.cz, pro SAZKU, a.s. i pro širokou veřejnost je spuštění portálu pro internetové kurzové sázení v České republice ohromná událost celoevropského významu. Tvůrců rozsáhlého loterijního a sázkového softwaru s bohatými zkušenostmi, kteří by dodávali služby na tak vysoké úrovni, jakou poskytuje ecommerce.cz, není v našem regionu mnoho. Své zkušenosti a um můžeme navíc podložit mnoha nasazenými a bezproblémově fungujícími loterijními a jinými informačními systémy i v zahraničí. I díky našim zkušenostem si nás tak významná a respektovaná loterijní a sázková kancelář, jakou SAZKA, a.s. bezesporu je, zvolila za dodavatele celého řešení. U podobných aplikací jsou kladeny obzvlášť vysoké nároky na bezpečnost, výkonnost, bezproblémovou podporu obecně uznávaných standardů, nepřetržitou dostupnost a zajištění servisních služeb. Současně je potřeba udržet vysoký standard uživatelského komfortu a snadnou obsluhu pro koncové uživatele. Ve všech uvedených oblastech máme bohaté několikaleté zkušenosti a jsme rádi, že jsme je mohli zúročit a potvrdit právě při vývoji internetového kurzového sázení pro SAZKU, a.s. Věříme, že sázející budou mít z nově nabízených služeb a komfortu radost.“ komentuje tuto významnou událost Radek Sedlář, předseda představenstva ecommerce.cz, a.s.

K samotnému uzavření sázky mohou uživatelé využít několika způsobů podle toho, který jim bude vyhovovat. Po bezplatné registraci do Klubu SAZKA je nejpohodlnější cestou potvrzení pomocí mobilního telefonu. Standardní možností je pak uzavření sázky na kterékoli sběrně kurzových sázek. Systém je dokonce dopředu připraven i pro přímé internetové sázení, pokud ho v budoucnu naše legislativa dovolí.

Registrovaní uživatelé automaticky získávají peněžní a bodové konto. Finanční prostředky k bezhotovostní úhradě sázek lze na peněžní konto vložit na kterémkoli z terminálů SAZKY nebo bezhotovostním převodem. Na bodové konto se pak připisují bonusové body, které uživatel získá například za registraci, vklady finančních prostředků nebo za uzavřené sázky. Podle jejich počtu lze body tyto převádět na finanční prostředky, použít je při dalším sázení nebo využívat dalších výhod Klubu SAZKA.

Přehledné uživatelské rozhraní v rámci správy hráčského účtu poskytuje standardní pokladní operace jako dobíjení nebo výběry finanční hotovosti včetně získávání a uplatňování věrnostních programů pro členy klubu SAZKA. Sázející má snadný přístup a přehled o všech herních operacích jako je příprava a podání sázky, výplata výhry, případně stornování sázky.

Za pohodlným prostředím, kterým se systém vyznačuje, a komfortem, který nabízí, se skrývá výkonný systém, postavený na nejnovějších technologiích renomovaných firem jako Dell, Cisco nebo NextiraOne. Systém, který zaručuje neustále vysokou dostupnost, se vyznačuje neomezenou škálovatelností, která dovoluje posílit výkon pro případy očekávané vysoké zátěže, která může nastat v době významných sázkových událostí, jako jsou třeba olympijské hry nebo mistrovské zápasy.

Při vývoji systému a rozhraní byl kladen vysoký důraz na dodržení uznávaných standardů a komunikaci s externími systémy jako je SAP, GTECH a jiné finanční a účetní systémy. Díky tomu lze systém bez potíží provázat s jakýmkoli jiným softwarem.

Prioritou celé aplikace je především bezpečnost, která je zajištěna hned v několika úrovních. Systém je neustále monitorován a je zajištěn kontinuální běh technické infrastruktury a aplikační architektury. Současně je celý systém několikanásobně zálohován. Bezpečnost celého řešení je testována proti útoku zevnitř i z vnějšku a systém je chráněn proti standardním typům útoků a infiltrací.

Výsledkem je robustní, škálovatelný a bezpečný systém postavený na obecně uznávaných a podporovaných standardech, který koncovým uživatelům zajišťuje maximální komfort a široké možnosti využití.

„Jedná se o nejzásadnější a nejrozsáhlejší změnu, kterou jsme provedli od března 1996, odkdy kurzové sázky provozujeme,“ uvedl předseda představenstva a generální ředitel SAZKA, a.s., JUDr. Aleš Hušák. „Na její realizaci jsme spolupracovali se společností ecommerce.cz, která vytvořila softwarové řešení, zatímco naši bookmakeři se soustředili na obsah produktu. Věřím, že se nám společně podařilo vytvořit službu, která nejenže snese srovnání s nejlepšími zahraničními stránkami, ale která přináší sázejícím i něco navíc – ať už v nabídce kurzů, v přehlednosti nebo v uživatelském komfortu.“

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D