Electro World bude hostit národní finále World Cyber Games v Praze

[Tisková zpráva] Společnost Electro World, největší elektroobchod u nás, vítěz ankety „Obchodník roku elektro“ pro rok 2007, bude hostit národní finále v hraní počítačových her, vítězové budou reprezentovat Česko-Slovensko na světovém finále World Cyber Games v Německu.

Národní finále bude Electro World hostit 20. září 2008 v jedné ze svých největších prodejen v Praze na Černém Mostě. Soutěžit se bude v hraní her Warcraft 3, NFS: ProStreet, FIFA 08, Command & Conquer 3: Kane's Wrath, Project Gotham Racing 4, Guitar Hero 3, Virtua Fighter 5. Malá finále budou probíhat pro prodejnách Electro Worldu v Plzni v Olympii, Brně Olympii, Praze Černém Mostě, Zličíně a Čestlicích.

Ti soutěžící, kteří vyhrají národní finále na Černém Mostě, se zúčastní světového finále World Cyber Games 2008 v německém Cologne.

„Poskytli jsme prostory pro tuto akci, abychom mladým lidem ukázali, že náš sortiment pro zábavu a hraní je kompletní a že si vybere si opravdu každý a všechno: od počítačů, herních konzolí až po samotné hry. V nabídce máme stovky her a bohaté spektrum příslušenství; doby, kdy se závodilo ve Formuli 1 na klávesnici jsou už dávno pryč,“ dodává s trochou nadsázky Jiří Klíčník, generální ředitel společnosti Electro World Česká republika.

Pro ostatní návštěvníky a zákazníky to může být šance uvidět opravdu kvalitní hráče, hry a počítače v akci. Mohou si hry prohlédnout a případně ihned zakoupit na prodejně.

Jiří Klíčník ještě doplňuje informace k sortimentu: „Soutěžní počítače a herní konzoly národního finále budou běžně k dispozici na prodejnách Electro Worldu i po skončení soutěže. Jsou to špičkové počítače vybavené nejmodernějšími čtyřjádrovými procesory a velice výkonnou grafickou kartou. Kromě her na PC máme kompletní sortiment herních konzolí Sony PlayStation, Microsoft Xbox a Nintendo Wii.“

O společnosti Electro World
Electro World je jeden z největších řetězců zaměřených na prodej elektroniky a elektrospotřebičů v České republice. Na český trh vstoupil v říjnu 2002 fenomenálním otevřením prodejny na Zličíně v Praze. Nyní má ve střední Evropě 30 prodejen, v České republice a Maďarsku také internetové obchody.

Do skupiny DSGi patří vedle značky Electro World také tradiční prodejny jako PC World, Currys a Dixons.co.uk ve Velké Británii a Irsku, Elkjøp v severní Evropě, UniEuro v Itálii, Kotsovolos a Electro World v Řecku, Electro World v Turecku, PC City ve Francii, Itálii, Španělsku i Švédsku, nebo internetový obchod Pixmania.com po celé Evropě. V současné době provozuje DSGi ve 29 zemích více než 1300 klasických či internetových obchodů a zaměstnává téměř 40 000 osob. V obchodech patřících do skupiny DSGi přitom každoročně nakupuje přes 100 milionů zákazníků. Více informací o skupině DSGi naleznete na www.dsgiplc.com.