Elegantní desktop „vše v jednom“

[Tisková zpráva] ASUS představil čtyři modely řady EeeTop PC ET2010, všestranná PC typu all-in-one, která splňují veškeré požadavky na práci i domácí zábavu. Všechny modely disponují 20“ displejem s rozlišením 1400x900 a rozhraním HDMI. Provedení produktové řady ET2010 se vyznačuje tloušťkou pouhých 2,54 cm, a šetří tak uživatelům místo na stole. V případě potřeby je možné počítač zavěsit na zeď. Na český trh přijdou modely s vícedotykovými i nedotykovými displeji.

Univerzální multimediální centrum
Vybrané modely se mohou pochlubit dvoujádrovým procesorem Intel Atom nové generace a grafickým jádrem NVIDIA ION. Ostatní modely řady EeeTop PC ET2010 jsou osazeny dvoujádrovým procesorem AMD Athlon II a samostatnou grafickou kartou a poskytují kvalitní grafický výkon s podporou DirectX 11. Všechny nově uvedené desktopy nabízejí široké možnosti multimediálního vyžití – umožňují sledování HD videa na internetu, sdílení fotek s přáteli nebo hraní her. Integrovaný převaděč videa s podporou mnoha formátů kodeků zvyšuje výkon i kvalitu přehrávání videa. Sledování filmů zprostředkovává 20" displej s rozlišením 1400×900, rozhraním HDMI a virtuální prostorový zvuk SRS 5.1.

Vícedotykové ovládání
Modely EeeTop PC ET2010PNT a ET2010AGT jsou vybaveny displejem s podporou vícedotykového ovládání. Jeho prostřednictvím mohou například uživatelé pouhými dvěma prsty snadno přibližovat a otáčet fotografie nebo intuitivně procházet webové stránky.

Eee Docking – digitální obsah online
Všechny modely řady EeeTop PC ET2010 se dodávají se sadou interaktivního softwaru. Platforma Eee Docking společnosti ASUS slouží jako pohodlné univerzální řešení poskytující uživateli přístup k digitálnímu obsahu, službám a dalšímu užitečnému softwaru. Je tvořena nástroji Eee Amuse, Eee Sharing, Eee Xperience a Eee Tools.

Cloud Computing služby
ASUS @Vibe je předinstalované univerzální úložiště, které uživatelům poskytuje přístup k multimediálnímu obsahu – hudbě, videím, hrám, magazínům, elektronickým knihám, materiálům pro e-learning a Live TV.

ASUS WebStorage umožňuje přístup k souborům kdykoli a odkudkoli. Díky intuitivnímu rozhraní „táhni a pusť“ lze snadno sdílet soubory s přáteli nebo jinými počítači. Data jsou také automaticky zálohována pro případ ztráty nebo poškození.

O společnosti ASUS
Společnost ASUS je přední společností nové éry digitálních technologií, do jejíhož portfolia patří notebooky, netbooky, základní desky, grafické karty, optické mechaniky, stolní počítače, servery, bezdrátová řešení, mobilní telefony a síťová zařízení. Díky více než deseti tisícům zaměstnanců na celém světě a špičkovému týmu pro výzkum a vývoj nových technologií dosáhly výnosy společnosti za rok 2009 celkově 7,5 miliard amerických dolarů a počet ocenění v roce 2009 stoupl na 3 268. Společnost ASUS již 12 let nepřetržitě figuruje v přehledu nejúspěšnějších světových společností časopisu Business Week „Info Tech 100“.