EMC OZNAMUJE AKVIZICI SPOLEČNOSTI nLAYERS

13. 6. 2006

[Tisková zpráva] Tato akvizice rozšíří portfolio softwaru pro správu zdrojů EMC, zdokonalí schopnost automatických analýz a bude mít dopad na všechny technologie

PRAHA, HOPKINTON, Massachusetts – 12. června 2006 – Společnost EMC, vedoucí světový výrobce řešení pro ukládání a správu dat, dnes oznámila, že získala společnost nLayers. Tato soukromě vlastněná firma je lídrem v oblasti softwaru pro hledání aplikací a jejich mapování. Tato akvizice dále rozšiřuje portfolio softwaru pro správu zdrojů, a podpoří tak schopnost EMC Smarts v oblasti automatické analýzy kořenových příčin a důsledků ve všech oblastech technologie – včetně sítí, aplikací a datových úložišť. Akvizice by neměla mít větší dopad na výnosy na akcii pro rok 2006.

nLayers nabízí aplikace bez agentů, které automaticky identifikují, mapují a modelují vztahy a vzájemné závislosti mezi aplikacemi, servery a přístroji v behaviorálním modelu založeném na časovém hledisku. Celá technologie vychází z technologie Application Behavior Modeling (ABM), na kterou je podána žádost o patent, a která průběžně zjišťuje a monitoruje komponenty aplikací, závislosti zdrojů, úroveň služeb a jejich využití v rámci datových center. nLayers je – v rámci celého odvětví – první kompletní řešení správy konfigurace infrastruktury databází (CMDB – configuration management database). Spojuje v sobě oceněné možnosti objevování a mapování závislosti aplikací, přidává k tomu možnosti sladit, sdružovat, analyzovat a řídit pomocí obdoby palubní desky.

nLayers jsou již součástí nedávno oznámené smlouvy OEM a dodávají základní technologii pro software pro správu objevování aplikací EMC Smarts Application Discovery Manager – nabízejí nezbytný vzhled do chování aplikací a všechny vzájemné závislosti v IT infrastruktuře. Toto komplexní pochopení aplikačního prostředí a jejich vzájemných závislostí slouží jako základ a katalyzátor pro náročnější monitorování, analýzu a automatizaci aplikací a infrastruktury. Díky tomu se snižují operační náklady, zrychluje se průměrný čas oprav a zvyšuje spolehlivost základních služeb.

Díky nLayers bude software pro správu datových úložišť EMC moci za nějaký čas inteligentně zjišťovat korelace a důvody problémů a nabízet akční plány pro kritické problémy napříč celou IT infrastrukturou. Důležitou vlastností správy informací po celou dobu jejich životního cyklu (ILM) je nepřerušený proud a pohyb dat. Zdraví, dobrý stav a správa informační sítě budou sloužit jako základní kámen pro jakoukoliv komplexní strategii ILM.

Chris Gahagan, výkonný viceprezident správy zdrojů EMC Software Group, řekl: “Dnešní akvizice nLayers pro nás znamená větší podíl na trhu, zisk komplementárních technologií a růst. nLayers nám poskytne vysoce strategické a komplementární technologie a dále tak rozšíří korelační a analytické možnosti EMC Smarts do domény aplikací. EMC je plně zaměřena na to, aby poskytla nezbytné zdroje k tomu, aby se podíl nLayers na trhu a jeho vedoucí postavení stále zvětšovaly. Protože se na technologie a jejich budoucnost díváme stejně, jsme pevně přesvědčeni, že EMC nabídne nLayers velké prostředky, jak finanční, tak technické, díky kterým bude moci uskutečnit všechny své možnosti na trhu.”

Gili Raanan, zakladatel, prezident a výkonný ředitel nLayers, řekl: “Tato akvizice je velkou výhrou pro zákazníky obou společností. Oblasti aplikací, sítí a datových úložišť stále více konvergují a jejich komplexnost se stále zvyšuje. Firmy proto potřebují pochopit chování těchto oblastí a jejich vliv na základní služby. Technologie EMC a nLayers budou společně svým zákazníkům nabízet ještě výkonnější řešení pro správu informací a IT infrastruktury po celou dobu jejich životního cyklu.”

Gahagan dodal: “Profesionálové v oblasti IT potřebují pochopit dynamické a často velmi komplexní domény aplikací, aby mohli plně automatizovat správu a rozpoznání různých událostí a získat tak pružnost, kterou potřebují k přizpůsobení se měnícímu se technologickému prostředí. Kombinace technologií EMC a nLayers jim toto řešení nabídne.”

Společnost nLayers bude plně integrována do skupiny správy zdrojů v rámci softwarové skupiny EMC a do týmu obchodníků správy zdrojů společně se stávajícími partnery nLayers, kteří se zaměřují na prodej řešení nLayers. Výzkumné a vývojové středisko nLayers, které se nachází v Izraeli, bude začleněno do nedávno vytvořeného Izraelského centra pro vývoj software EMC. EMC se zavázala dále investovat v Izraeli, rozšířit výzkumný a vývojový tým a využívat nejlepších izraelských inženýrů a dalších talentovaných zaměstnanců. Finanční podmínky této akvizice nebyly zveřejněny.

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Lupa.cz: Propustili je z Avastu, už po nich sahá ESET

Propustili je z Avastu, už po nich sahá ESET

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO