Emgeton uvádí na trh revoluční mobil Noble

[Tisková zpráva] Praha, 16. ledna 2009 – společnost Bell Technology, dodavatel technologicky i designově výjimečné domácí elektroniky Emgeton, uvádí na trh revoluční mobilní telefon Noble – první 3G slide mobilní telefon na světě s 3G DUAL SIM technologií. Vývojový tým Emgetonu vytvořil zcela originální řešení jak z hlediska vnějšího vzhledu, na jehož finálním designu se podílel rovněž přední český návrhář Roman Tubl, tak i svým zpracováním vnitřního prostředí.

Každý detail přístroje byl pečlivě navržen a vyvíjen prostřednictvím nejlepších současných technologií. Základem telefonu Noble je velmi pevná konstrukce z tvrzených plastů, doprovázená citlivou, rychlou a vysoce přesnou klávesnicí se slide vysouvacím systémem a velkým TFT LCD QVGA displejem s 2,2" úhlopříčkou, více než 260 tisíci barvami a rozlišením 240 × 320 bodů. Mobil pracuje ve čtyřech frekvenčních pásmech a díky Li-Ion akumulátoru s kapacitou 1 010 mAh vydrží až 10 dní v pohotovostním režimu.

Přístroj s kompaktními rozměry nabízí výbornou funkční výbavu v čele s největší konkurenční výhodou – 3G DUAL SIM technologií zajištěnou revolučním chipsetem americké společnosti Qualcomm. Díky nejmodernějšímu chipsetu mohou majitelé Emgetonu Noble používat zcela plnohodnotně a nezávisle na sobě ve stejném čase dvě SIM karty různých nebo stejných operátorů a využívat výhod mobilních sítí třetí generace. Jakoukoli ze SIM karet, případně obě, je možné dočasně deaktivovat, se zachováním plného přístupu ke kontaktům a SMS zprávám. Emgeton Noble tedy představuje dva zcela nezávislé mobily v jednom, bez jakýchkoli omezení!

Přidanou hodnotu elegantního mobilního telefonu dále zvyšuje kvalitní MP3/video přehrávač převzatý z modelů Emgeton E-Cult, které patří již šest let k nejoblíbenějším přístrojům na českém trhu. Podporuje formáty AMB, MP3, AAC, AAC+, Enhanced AAC+, Windows Audio, Streaming, MP4 Simple Pro, Level 0b, H.263 profile 0/3, Level 45 a H.264 Baseline V1.2 a WMV9, umožňuje samozřejmě i přehrávání hudby na pozadí a automatické přerušení hudební produkce během telefonátu. Kromě dobrého zvukového podání nabízí např. také pět přehrávacích módů a citlivě vyladěných profilů ekvalizéru, několik možností vizualizace či možnost tvorby playlistů. Mobil Noble obsahuje externí slot pro microSD karty až do výše 4GB, na něž lze uložit stovky hudebních skladeb. Kvalitní poslech umocní rovněž značková hi-fi sluchátka, jež jsou součástí prodejního balení.

„Emgeton Noble ztělesňuje špičkovou kvalitu bez kompromisů,“ řekl Martin Motl, obchodní a marketingový ředitel společnosti Bell Technology. „Je výsledkem dlouhého vývoje, spolupráce s řadou špičkových světových odborníků a dodavatelů z oblasti telekomunikací, a představuje náš vlajkový model dvouSIMkových mobilů pro letošní sezónu. Uživatelé se ale mohou těšit i na další neméně kvalitní přístroje, které budou představeny již v prvním čtvrtletí letošního roku.“

Příznivce sítí třetí generace potěší nejen integrovaný 3G modem, ale určitě i možnost video hovorů a video streamingu prostřednictvím UMTS sítí. Pro video-telefonování slouží přední 0,3Mpx objektiv Flexaret; druhý objektiv Flexaret s 2Mpx CMOS snímačem se nachází na zadní straně přístroje. Pořizované snímky jsou ukládány do formátu JPG, k dispozici je i možnost natáčení videa.

Při telefonování uživatelé dále ocení možnost uložit do paměti přístroje až 1 000 vícepoložkových kontaktů, které telefon zobrazuje současně s kontakty z obou vložených SIM karet, synchronizace kontaktů s počítačem je samozřejmostí. Nechybí ani možnost rychlého vypnutí vyzvánění bez odmítnutí hovoru, hlasité handsfree využitelné nejen při telefonování, ale také např. i pro poslech multimédií, vibrační vyzvánění či vyzváněcí profily s nezávislou funkcí pro obě vložené SIM karty. Obsah telefonátu nebo jakékoli jiné zvuky z okolí mobilu lze nahrávat prostřednictvím integrovaného diktafonu, který dokáže nahrát záznam do paměti telefonu i na microSD kartu ve formátu AMR nebo WAV.

Emgeton Noble pracuje se všemi typy elektronických zpráv – počínaje SMS, přes multimediální zprávy MMS až po elektronickou poštu. Pro psaní textů lze využít prediktivní slovník T9. Bohatá je rovněž sbírka funkcí pro organizaci času, jež obsahuje budík, kalendář, úkolovník i poznámky. Při cestování ocení uživatelé funkci světového času či převodník měn, pro ukrácení volné chvíle zase dvojici vestavěných her s možností doinstalování dalších aplikací díky podpoře Javy J2ME 2.06. Vhod jistě přijde i kalkulačka s netradičním zpracováním.

Vybrané složky v přístroji, případně celý telefon lze chránit heslem. Obsah telefonu je také možné díky dodávanému softwaru zálohovat do počítače a pojistit důležitá data před jejich případnou ztrátou. K propojení s počítačem slouží dodávaný datový USB kabel umožňující nastavit několik typů připojení (běžné, synchronizační či s funkcí USB flash disku) nebo Bluetooth rozhraní poslední generace s bohatou podporou profilů (HFP, HFP 1.5, HSP, FTP 1.1, GOEP, SDAP, DUN, OPP 1.1, SPP, OBEX, vCard 2.1). Mobil může po propojení s počítačem pracovat i jako 3G modem, prohlížet internetové stránky samozřejmě lze i přímo v telefonu.

Mobilní telefon Emgeton Noble je již v prodeji v síti všech obchodních partnerů společnosti Bell Technology, doporučená cena přístroje činí 7 990 Kč vč. DPH.