EMOBILE nabídne nejrychlejší přenosy v Japonsku

[Tisková zpráva] Větší počet zákazníků bude moci využívat vyšší rychlosti datových přenosů. Komerční provoz modernizované mobilní vysokorychlostníí sítě bude ve velkých městech spuštěn do konce letošního roku. Společnost EMOBILE bude moci uspokojit rostoucí požadavky zákazníků a zajistit uživatelům stálou kvalitu služeb.

Společnost EMOBILE, přední japonský provozovatel mobilní vysokorychlostní sítě, zahájil zkušební provoz své nové mobilní vysokorychlostní sítě využívající nejnovější technologii HSPA Evolution společnosti Ericsson (burza NASDAQ: ERIC), která umožňuje datové přenosy o rychlosti 42 Mb/s ve špičce.

Rostoucí využívání chytrých telefonů a pokročilých mobilních aplikací, jako např. sledování videa, správa bankovních účtů, nakupování a zdravotní a bezpečnostní služby, prudce zvyšují objem datových přenosů. Aby společnost EMOBILE uspokojila rostoucí požadavky zákazníků a zajistila uživatelům stálou kvalitu služeb, zmodernizovala svou síť pomocí technologie HSPA Evolution o rychlosti 42 Mb/s.

Plný provoz modernizované sítě bude spuštěn do konce letošního roku.

Eric Gan, prezident společnosti EMOBILE, prohlásil: „Vybudování první duální mobilní sítě HSDPA (DC-HSPA) o rychlosti 42 Mb/s v Japonsku představuje pro společnost EMOBILE významný mezník. Technologie DC-HSPA společnosti Ericsson umožňuje společnosti EMOBILE hospodárně vybudovat nejrychlejší a nejmodernější mobilní vysokorychlostní síť v zemi a zajistit svým zákazníkům komfort skutečně mobilní vysokorychlostní komunikace.“

Fredrik Alatalo, prezident společnosti Ericsson Japonsko, dodává: „Z pohledu využití digitálního obsahu v mobilních sítích patří japonští uživatelé mobilů k nejpokrokovějším na světě; nyní budou mít tito uživatelé možnost užívat si novou dimenzi vysokorychlostní komunikace – s výrazně rychlejším prohlížením obsahu internetu a stahováním souborů.“

Fredrik Alatalo dále upozornil na skutečnost, že technologie HSPA Evolution o rychlosti 42 Mb/s zvyšuje kapacitu sítě a zajistí většímu počtu zákazníků ještě lepší mobilní vysokorychlostní služby; mobilním operátorům zase přinese nové zdroje příjmů.

Společnost EMOBILE má přibližně 2,5 milionu uživatelů, je vůdčím mobilním vysokorychlostním operátorem v Japonsku a od roku 2006 úzce spolupracuje se společností Ericsson.

O společnosti EMOBILE
Společnost EMOBILE patří do skupiny eAccess a na mobilní telefonní trh vstoupila v březnu roku 2007. Již od samotného počátku nabízí společnost EMOBILE mobilní vysokorychlostní služby využívající špičkové technologie a je vůdčí firmou v oblasti „vysokorychlostní datové komunikace“, která uvádí na trh nejmodernější technologie. V březnu roku 2008 začala společnost EMOBILE nabízet mobilní hlasové služby a trvale rozšiřovala pokrytí svými službami, až dosáhla celostátního pokrytí. Tento telekomunikační operátor bude dále rozšiřovat spektrum nových možností v mobilním světě propojováním vysokorychlostní datové komunikace a hlasových služeb.

DigiZone.cz: Optimedia: hybridní kampaň Nescafé

Optimedia: hybridní kampaň Nescafé

DigiZone.cz: R2B2 a Hybrid uzavřely partnerství

R2B2 a Hybrid uzavřely partnerství