Ericsson bude implementovat 28 Mbps mobilní broadbandovou rychlost v síti Telecomu Italia

2. 3. 2009

[Tisková zpráva] Ericsson a Telecom Italia začnou implementovat 28 Mbps technologii mobilních sítí začátkem roku 2009. Implementace bude zahrnovat také MIMO (Miltiple Input Multiple Outputs) technologii. Miláno se stane prvním italským “ultra-broadbandovým” městem využívajícím download rychlosti až 28 Mbps a rychlosti 5.8 Mbps při uploadu.

Telecom Italia bude prvním operátorem v Itálii, který začne nabízet mobilní broadbandovou rychlost 28 Mbps pomocí mobilní síťové technologie od Ericssonu. Testování začne hned na začátku roku 2009 a první pokrytí je naplánováno v Miláně na červen 2009. Národní pokrytí bude následovat v druhé polovině roku 2009.

Pokrytí bude zahrnovat, Multiple Input and Multiple Output (MIMO), technologii, která využívá dvě nebo více větví antén k přenosu dat zákazníkovi. To umožňuje poskytovat vyšší rychlost přenosu dat každému uživateli a zlepšit tak výkonnost spektra v rádiové síti. Díky této technologii bude Telecom Italia moci svým zákazníkům nabídnout rychlejší mobilní broadbandové připojení a zároveň optimalizovat provozní náklady.

Ericsson má vedoucí postavení ve vývoji HSPS (High Speed Packet Access), standardizovaný rozvoj technologie WCDMA (Wideband Code Division Multiple Access), světový vedoucí mobilní standard třetí generace. HSPA nabízí uživatelům kvalitnější broadbandovou rychlost jejich notebooků a jiných zařízení kdekoliv, kde je pokrytí. HSPA je již nyní celosvětovým úspěchem a vzkvétajícím ekosystémem mobilních broadbandových zařízení a již jsou vyvinuty další služby kolem této technologie zahrnující telefony, notebooky, PC modemy a bezdrátové routery.

Díky technologii HSPA přinášející 28 Mbps pro downlink a až 5.8 Mbps pro uplink, uživatel využívající mobilních broadbandových služeb jako jsou video konference, uploadování user-generated obsahu a posílání e-mailů s přílohami získá ještě větší zlepšení služeb.

Současná downloadovací rychlost zákazníka může být menší a může se lišit z důvodů přetížení, vzdálenosti od buňky, místních podmínek, hardwaru, software a dalších faktorů.

Ericsson je světovým lídrem v poskytování technologií a služeb pro operátory. Zaujímá vedoucí pozici v oblasti technologií 2G a 3G, je dodavatelem komunikačních služeb a spravuje sítě pro více jak 185 milionů uživatelů. Portfolio společnosti zahrnuje infrastrukturu mobilních a pevných sítí, širokopásmové a multimediální řešení pro operátory, podniky a vývojáře. Společnost Sony Ericsson poskytuje spotřebitelům plně vybavené mobilní telefony a další příslušná zařízení.

Ericsson podporuje svou vizi “komunikace pro každého”prostřed­nictvím inovace, technologie a stálých obchodních řešení. Více než 70 000 zaměstnanců působících ve 175 zemích dosáhlo v roce 2007 tržeb ve výši 27.9mld. USD (189 mld. SEK). Společnost Ericsson byla založena v roce 1876 s hlavním sídlem ve Stockholmu, Švédsko. Akcie společnosti Ericsson jsou kótovány na burze ve Stockholmu a na burze NASDAQ.

Více informací na www.ericsson.cz .

Lupa.cz: Na koho se v Křišťálové Lupě nedostalo?

Na koho se v Křišťálové Lupě nedostalo?

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

120na80.cz: Na ucho teplý, nebo studený obklad?

Na ucho teplý, nebo studený obklad?

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Podnikatel.cz: Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem