Ericsson na světovém mobilním kongresu

17. 2. 2011

[Tisková zpráva] Brána do budoucnosti společnosti sítí a světa s 50 miliardami zařízení připojených k internetu v hale 6. Nejvyšší rychlosti přenosu dat v sítích HSPA a LTE. Ericsson představuje výhody mobilního vysokorychlostního připojení a cloudu.

Ericsson předvede na letošním světovém mobilním kongresu
v přímém přenosu tři světové rekordy ve využití kapacit: první
mikrovlnné připojení o rychlosti 1 Gbit za vteřinu na tradičním
frekvenčním kanálu (28 MHz) na světě; první skokové zvýšení
mikrovlnného připojení o rychlosti 5 Gbit za vteřinu na nových
frekvenčních pásmech na světě a první připojení o rychlosti
400 Gbit za vteřinu pomocí optické technologie DWDM na světě.

Zařízení  připojená k in­ternetu

Předváděcí místo se zařízeními připojenými k internetu je místem, kde se připojují do sítě nejrůznější druhy zařízení a věci. Zde ukazujeme, jak mobilní komunikace podpoří komunikaci mezi zařízeními (M2M) navzájem a mezi lidmi a zařízeními, a předvádíme nástroje pro mobilní operátory sloužící k řízení vzájemné komunikace mezi zařízeními.
Dále vystavujeme několik druhů spotřební elektroniky se zabudovanými moduly pro vysokorychlostní připojení a prezentujeme naši sadu pro vývojáře softwaru, která podporuje inovativní služby a aplikace.

Ericsson na kongresu poprvé předvádí tzv. Sociální síť věcí. Lidé v současnosti chtějí začlenit věci do svých sociálních sítí, protože si uvědomují, že pokud by nám věci rozuměly a využily toto porozumění k řešení problémů v našem každodenním životě, náš život by se dramaticky změnil. Ericsson ukazuje, jak by tento koncept fungoval v prostředí sociálních sítí.

Řešení od Ericssonu a Motoroly dále předvádí, jak vylepšené sítě LTE umožňují používat kritické aplikace pro civilní ochranu.

V neposlední řadě zde představujeme řešení připojení určená k vizuální komunikaci, chytré rozvodné sítě (smart grids), dobíjecí stanice, vůz připojený k internetu a jiné zajímavosti.

Služby a aplikace pro spotřebitele

Ericsson peněžní služby

Ericsson pomáhá mobilním operátorům využít možnosti mobilních financí a vytváří nové prostředí pro mobilní peněžní transakce. Předvedeme vám mezinárodní převody peněz, posílání skutečných peněz, použití portálu pro spotřebitele a využití služby Interconnect.

Počítač  jako služba

Mobilní operátoři mohou využít počítačové kapacity prostřednictvím mobilního vysokorychlostního připojení pro další miliardu uživatelů. Prezentace ukáže, jak počítačový systém založený na cloudu zajistí práci na levném počítači za pomoci intuitivního rozhraní, i pro lidi, kteří s ním dosud nepřišli do styku.

Software eStore a komunita uživatelů apli­kací pro velkoobchod

eStore je softwarem nabízeným jako služba (SaaS) a určeným pro více různých uživatelů; slouží k rychlé tvorbě obchodu s aplikacemi pod značkou mobilního operátora. Toto řešení kombinuje nativní aplikace s neomezeným přístupem k obsahu internetu prostřednictvím komunity uživatelů aplikací pro velkoobchod, kterou tvoří přední mezinárodní mobilní operátoři a sdružení GSMA, v jehož představenstvu je společnost Ericsson zastoupena.

Možnosti služeb

Navštivte Centrum provozu sítě. Podívejte se, jak provozujeme sítě na základě smluv o řízených službách (Managed Services). Předvádíme, jak pracovníci, nástroje a procesy společnosti Ericsson zajišťují provoz sítě, od automatizovaných činností po preventivní postupy a scénáře.

Integrované  řešení BSS – od objednávky po fakturu: podívejte se na ukázku konvergentních funkcí fakturace od společnosti Ericsson určených mobilním operátorům poskytujícím více multimediálních služeb současně.

Technologie sítí

Ericsson letos předvede novou strategii výstavby sítí nazvanou heterogenní  sítě (Hetnet), kterou vyžadují služby cloudů nabízené  na mobilních zařízeních.

Rovněž předvádíme nabídku IP sítí nové generace, která podpoří mobilní operátory ve vylepšování jejich infrastruktury packetů a služeb a umožní jim tak připojit se ke „společnosti sítí“. Společnost Ericsson v tomto roce uvede na trh řadu nových produktů, např. směrovač nové generace Smart Services Router (SSR), který spotřebitelům zajistí diferencované a personalizované služby.

Předvedeme také řadu rekordů v rychlosti připojení. Přijďte se podívat například na ukázku technologie Multi-carrier HSPA s rychlostí stahování 168 Mb za vteřinu nebo žhavé novinky u technologie LTE.

V našem pavilonu také předvedeme hlasové služby v síti LTE, další krok ve vývoji technologie EDGE Evolution, a naši radiovou základnovou stanici RBS 6000 podporující více standardů, nově s plně integrovaným řešením IP přenosů dat.

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Měšec.cz: Nenechte se ošidit, když vám staví dům

Nenechte se ošidit, když vám staví dům

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí