Ericsson představuje novou generaci pro IP networking

[Tisková zpráva] Nová generace produktů pro IP networking urychlí rozšiřování vysokorychlostního internetu, videa, cloudových služeb a automatické komunikace mezi zařízeními. Společnost Ericsson bude v průběhu roku 2011 představovat jednoduchá, chytrá a rozšiřitelná řešení pro datové přenosy, směrování, pevné připojení, správu sítě a technologie jádra paketů. Na trh byl uveden první produkt této řady: směrovač nové generace Smart Services Router (SSR) přináší spotřebitelům diferencované a personalizované služby

Mobilní  operátoři čelí pro­blému, jak účinně a hospodárně  řešit rostoucí poptávku po službách přehrávání videa a současně zachovat mobilitu a poskytovat služby cloudů  a připojení mezi různými zařízeními (machine-to-machine). Společnost Ericsson (burza NASDAQ: ERIC) vidí budoucnost ve „společnost propojená sítěmi,“ (networked society) kdy připojení k internetu bude všude tam, kde přinese nějakou výhodu. Aby toho bylo možné dosáhnout, sítě se musí stát rozšiřitelnějšími, chytřejšími a výkonnějšími a přinášet tak spotřebitelům, firmám a obchodním partnerům atraktivní služby.

IP networking rovněž čelí ge­neračnímu posunu – od připojení  typu host-to-host po důraz na připojení od uživatelů  do sítí a naopak.

Nová  generace produktů pro IP networking od společnosti Ericsson překračuje požadavky současné generace produktů. Nové produkty zvládají připojení více počítačů k jednomu klientovi a propojení osob a zařízení do skupin, sítí a cloudů. Mobilní operátoři díky tomu mohou optimalizovat své sítě a současně poskytovat kvalitní služby, které jim umožní ziskově rozšiřovat svou firmu.

V rámci nové řady produktů společnost Ericsson představí v průběhu roku 2011 několik nových řešení. Prvním z nich je směrovač Ericsson Smart Services Router (SSR). Směrovač SSR si efektivně poradí se stále rostoucími požadavky na služby díky značné rozšiřitelnosti a „chytrosti“. Tento směrovač bude současně základem nové mobilní páteřní sítě, která bude zapotřebí při zavádění technologie 4G/LTE.

Společnost Ericsson rovněž uvádí na trh několik dalších produktů napříč svou nabídkou řešení datových přenosů a vysokorychlostního přístupu k internetu. Jedním z nich je komplexní systém správy sítě Ericsson IP Transport NMS, který zajistí účinné poskytování a kontrolu datových služeb napříč různými doménami a vrstvami sítě. Dalším z těchto produktů je integrované řešení kombinující mikrovlnné a optické technologie přenosu dat přes internet.

Vůdčí postavení společnosti Ericsson v oblasti mobilních sítí a její zkušenosti s pevnými sítěmi představují ideální kombinaci k zavádění pokročilých konvergovaných sítí, zejména tam, kde je růst z valné části tvořen rostoucí poptávkou po mobilním vysokorychlostním připojení,“ prohlásil Georges Antoun, ředitel oddělení IP produktů a vysokorychlostního připojení společnosti Ericsson. „Naše široká nabídka koncových řešení zajišťuje společnosti přední pozici v oblasti dodávek jedinečných integrovaných služeb a technologií využívajících internetové protokoly (IP).“