Ericsson se umístil na vrcholu žebříčku Greenpeace „Cool IT Leaderboard“

13. 12. 2010

[Tisková zpráva] Společnost Ericsson se umístila na druhém místě žebříčku na základě hodnocení jejích řešení, energetické náročnosti a prosazování šetrných technologií. Ericsson patří k firmám, které se zaměřily na vývoj ekologicky šetrných řešení. Společnost Ericsson využívá potenciál informačních a komunikačních technologií ke snížení emisí skleníkových plynů o 15 % napříč celou ekonomikou

Společnost Ericsson (burza NASDAQ:ERIC) se umístila na jedné z předních příček žebříčku organizace Greenpeace, který hodnotí vůdčí firmy z hlediska ekologicky šetrných informačních technologií, a byla označena za jednu z firem v tomto odvětví, které "doposud nejodvážněji a nejkomplexněji řeší problémy tohoto odvětví související se změnou klimatu“.

Tento žebříček hodnotí meziná­rodní firmy zaměřené  na informační techno­logie podle jejich úsilí o vývoj inovací snižujících emise skleníkových plynů, omezení  energetické stopy svých provozů a podpory průlomové  strategie v oblasti energetiky a ochrany klimatu.

Již  tomu jsou dva roky, kdy Skupina pro ochranu klimatu uveřejnila zprávu SMART 2020, která popisovala potenciál odvětví infor­mačních technologií snížit do roku 2020 emise skleníkových plynů  o 15 % napříč celou ekonomikou. Organizace Greenpeace ve svém prohlášení uvedla: „Pouze několik firem se odlišuje svým komplexním přístupem k řešení klimatických problémů nebo se označilo za vůdčí firmu v této oblasti.“

Společnost Ericsson se aktivně podílí na dialogu mezi veřejností a soukromým sektorem zaměřeném na roli informačních a komunikačních technologií v boji se změnou klimatu. V současnosti se tato společnost účastní veletrhu ekologických řešení, který se koná v souvislosti s konferencí COP16 v Mexiku.

„Odstup vůdčích firem od ostatních se v oblasti ochrany klimatu stále zvětšuje – některé informačně-technologické firmy postupují kupředu, zatímco ostatní zůstávají stát,“ prohlásil Gary Cook, analytik organizace Greenpeace specializující se na energetickou politiku. „Organizaci Greenpeace těší, že společnost Ericsson přichází s řešeními problémů spojených se změnou klimatu; doufáme, že rostoucí úsilí této firmy o hospodářství využívající čisté zdroje energie bude inspirovat k aktivitě i ostatní firmy v tomto odvětví.“

„Infrastruktura ve 21. století, jejímž základem bude vysokorychlostní připojení k internetu, bude klíčovým prvkem při vytváření trvale udržitelného hospodářství s nízkými emisemi uhlíku a umožní rozvoj služeb, jakými jsou např. chytré rozvodné sítě, zdravotní služby typu m-health a inteligentní doprava,“ prohlašuje Elaine Weidman-Grunewaldová, vedoucí oddělení pro trvalou udržitelnost a společenskou odpovědnost firmy Ericsson.  „Přechodem od produktů ke službám podpořeným současnými informačními a komunikačními technologiemi vytvoříme potenciál k pozitivním krokům v oblasti změny klimatu, které jsme si ještě před pár lety ani nedokázali představit. Dopad těchto kroků zajistí skutečnou transformaci.“

Prezident a generální ředitel společnosti Ericsson Hans Vestberg se dne 8. 12. zúčastnil panelové diskuse generálních ředitelů a ministrů, která upozornila na význam role informačních a komunikačních technologií při řešení změny klimatu. Hans Vestberg se do diskuse zapojil ze Švédska prostřednictvím video konference, což bylo konkrétním příkladem omezení emisí oxidu uhličitého díky informačním a komunikačním technologiím.

Organizace Greenpeace na závěr dodává, že firmy zaměřené na informační  technologie musí spolupracovat s ostatními transformujícími se odvětvími – stavebnictvím, dopravou, logistikou a výstavbou čistých zdrojů energie – aby tak aktivně podpořily strategie, které urychlí globální zavádění technologií využívajících čisté zdroje energie; tento cíl spolu s vyšším odhodláním snižovat rostoucí energetickou náročnost informačních technologií může transformovat energetiku na vzkvétající odvětví využívající obnovitelné zdroje, které bude postaveno na inovacích informačních technologií.

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Měšec.cz: mBank cenzuruje, zrušila mFórum

mBank cenzuruje, zrušila mFórum

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Podnikatel.cz: Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka