Ericsson spouští služby cloud pro M2M komunikaci

23. 2. 2011

[Tisková zpráva] Platforma Ericsson pro připojení různých zařízení dláždí cestu k 50 miliardám zařízení připojených k internetu v roce 2020. Služba M2M (Machine-to-Machine) určená telekomunikačním operátorům umožní připojit k internetu i jiná zařízení než smartphony a notebooky. Obchodní model nazvaný Software jako služba založený na cloudech minimalizuje vstupní překážky pro telekomunikační operátory. Zařízení připojená k internetu přinesou výhody firmám působícím např. v oblasti dopravy, dodávek energií a monitoringu.

Komunikace skýtá potenciál, ze kterého nemusejí mít užitek pouze lidé. Komunikace mezi zařízeními (M2M) je oblastí, kde se v nadcházejících letech očekává rychlý růst a která významně zvýší současný počet více než 5,3 miliardy uživatelů mobilního připojení, protože si firmy již začínají uvědomovat výhody této komunikace prostřednictvím mobilních sítí.

Ericsson (burza NASDAQ:ERIC) na Světovém mobilním kongresu v Barceloně uvádí na trh svou platformu pro připojení různých zařízení Device Connection Platform, která tento vývoj podpoří. Novou službu budou moci využít telekomunikační operátoři po celém světě a ta následně povede ke vzniku služeb M2M navržených pro firemní zákazníky těchto operátorů. Platforma je uvedena na trh v podobě obchodního modelu nazvaného Software jako služba, který nabízí telekomunikačním operátorům výhody v podobě nízkých počátečních investic do technologií a rychlé uvedení na trh.

„Odhadujeme, že v roce 2020 bude na světě existovat 50 miliard zařízení připojených k internetu – připojení k internetu bude všude tam, kde přinese nějakou výhodu,“ prohlásil Magnus Furustam, viceprezident a ředitel divize Core & IMS společnosti Ericsson. „Na dosažení tohoto cíle spolupracujeme s telekomunikačními operátory a rozvíjejícími se firmami v tomto odvětví a jinými firmami napříč řetězcem hodnoty v oblasti komunikace M2M a vytváříme tak inovativní technologie a trvale udržitelná obchodní řešení, která patří k celosvětové špičce.“

„Mobilní připojení k internetu se již používá například v smart elektroměrech a při správě vozového parku; v budoucnosti se setkáme s celou řadou zajímavých řešení, která budou mít užitek z komunikace M2M. Jedná se například o všechny produkty vybavené softwarem, který by bylo možné snadno aktualizovat, pokud by tyto produkty byly připojeny k mobilní síti,“ pokračuje Magnus Furustam.

Platforma Ericssonu pro připojení různých zařízení primárně umožňuje vytvářet připojení na míru a cenové plány služeb M2M. Ericsson nabízí ucelenou službu, kterou si telekomunikační operátor může přizpůsobit potřebám svých firemních zákazníků, včetně rozhraní samoobsluhy, flexibilní fakturace a vyúčtování a plánů připojení všech zařízení připojených k síti. Jelikož aplikace M2M mohou komunikovat za pomoci libovolného současného protokolu IP, lze se k nim připojovat a sdílet data prostřednictvím internetu. Zákazník telekomunikačního operátora bude navíc schopen spravovat svůj účet a připojená zařízení v reálném čase.

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Vitalia.cz: Láska na vozíku: Přitažliví jsme pro tzv. pečovatelky

Láska na vozíku: Přitažliví jsme pro tzv. pečovatelky

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu