Esemesky zdarma z ICQ pro zákazníky T-Mobile

[Tisková zpráva] Uživatel může odesílat SMS z ICQ zdarma do sítě T-Mobile. Odpověď z mobilního telefonu zpět do ICQ stojí tři koruny tarifní i Twist zákazníky.

Praha 31. března 2008 – Společnost T-Mobile spolu s internetovým portálem Atlas od dnešního dne nabízejí posílání zpráv SMS zdarma z ICQ. Uživatelé české i anglické verze oblíbeného komunikačního nástroje mohou od 31. března nově posílat esemesky do sítě T-Mobile zdarma. Pokud jim adresát odpoví ze svého mobilního telefonu zpět do ICQ, bude jej stát taková zpráva tři koruny bez ohledu na to, zda má tarif nebo předplacenou kartu. Za každou takovou odpověď z mobilu získává uživatel ICQ dalších pět SMS zcela zdarma.

Služba posílání SMS z ICQ do sítě T-Mobile je bezplatná. Odpovědní SMS z mobilu zpět do ICQ stojí tři koruny včetně DPH, ať už má uživatel předplacenou kartu, nebo jakýkoliv tarif, a je hrazena jako služba Premium SMS. Aby mohl uživatel ICQ odesílat textovky do sítě T-Mobile zdarma, musí na minimálně každou pátou dostat odpověď z mobilního telefonu. Za jednu takovou zprávu totiž dostane dalších pět SMS zadarmo. Pokud svůj bezplatný „esemeskový kredit“ vyčerpá, respektive nepřijde mu žádná odpověď z mobilu, může si další zprávy sám předplatit. Stačí odeslat SMS ve tvaru „ICQ mezera VAŠE ICQ ČÍSLO“ na telefonní číslo 903 90 03. Jedna dobíjecí esemeska přijde na tři koruny včetně DPH a uživatel ICQ za ni získá pět SMS. Výši kreditu si může uživatel ICQ kdykoliv zkontrolovat v ICQ Xtra, kde k tomu slouží speciální odkaz.

Atlas navíc přichystal pro nově se zaregistrovavší uživatele ICQ automaticky 15 SMS zdarma jako úvodní kredit, které může využít pro odeslání do sítě T-Mobile. Odeslání zprávy SMS je velmi jednoduché. Stačí mít u profilu kamaráda/kamarádky uvedené telefonní číslo a v okně s on-line dialogem si vybrat SMS zprávu. Ta se odesílá stejně jako při klasické komunikaci přes ICQ, pouze je třeba kliknout na ikonu s mobilním telefonem. Zprávy SMS lze posílat i těm, kdo program ICQ nepoužívají. Vzkaz pak putuje přes SMS bránu do sítě daného operátora, kde jsou již zprávy standardně adresovány uživatelům daných telefonních čísel. Příjemce může z mobilního telefonu ihned odpovědět přímo do ICQ. Tato odpověď se pak zobrazí v okně programu a uživatel tak má celý dialog neustále před sebou, stejně jako při běžné konverzaci na ICQ.

Více informací a podrobný návod na používání najdete na http://icq.atlas­.cz/smszdarma/