ESET NOD32 Antivirus získal rekordní 60. ocenění VB100

10. 2. 2010

[Tisková zpráva] ESET získal rekordní 60. ocenění VB100 od britského magazínu Virus Bulletin, který je všeobecně uznávaným a expertním titulem pro porovnávací testy antivirů. Únorový report byl zaměřen na platformu Novell SUSE Linux Enterprise Server 11. Testu se zúčastnilo devět softwarových výrobců, ze kterých uspělo jen šest, včetně slovenského ESETu.

Virus Bulletin začal s testováním a udělováním ocenění v roce 1998 a během jednoho roku uskuteční vícero testů, přičemž střídá různé platformy – Linux, Windows, Windows servery a Novell Netware. Aby mohl výrobce antivirového softwaru získat ocenění, musí splnit dvě kritéria:

1. Detekovat všechny „in-the-wild“ viry během skenování on-demand (na vyžádání) a on-access (reálně se šířící).
  2. Negenerovat falešné poplachy při skenování.

Od vzniku ocenění VB v roce 1998 jich získal ESET NOD32 Antivirus nejvíce a dosahuje tak více než 97% úspěšnosti. Většina antivirů dosahuje úspěšnosti 50 – 70 %.

„Úroveň detekce byla celkově vynikající a skóre reaktivní a proaktivní ochrany (RAP) se ukázalo být stejně působivé jako detekce v hlavním testu, přičemž v testovací sadě čistých souborů bylo hlášeno pouze pár (vcelku přesných) varování o potenciálně nechtěných aplikacích v adware produktech,“ řekl John Hawes z Virus Bulletinu s ohledem na výsledky ESET NOD32 Antivirus. Dodal také, že „bez žádných falešných poplachů byl WildList zvládnut s lehkostí, za což ESET získal další ocenění VB100 do své sbírky.“

V posledním testu v roce 2009 – v prosinci – získal ESET NOD32 Antivirus ocenění VB100 za výkon na operačním systému Windows 7, díky čemuž si tehdy připsal 59. ocenění VB100.

O společnosti
Společnost ESET, která byla založena v roce 1992, je světovým výrobcem bezpečnostního softwaru pro firemní klientelu a domácnosti. Věnuje se celosvětovému boji proti vznikajícím počítačovým hrozbám. Je lídrem na trhu proaktivní detekce počítačových hrozeb. Díky technologii ThreatSense.Net® sbírá ESET data od dobrovolných uživatelů z celého světa, a tak okamžitě reaguje na nové hrozby. Produkty ESET Smart Security a ESET NOD32 Antivirus patří mezi technologickou špičku, protože negenerují téměř žádné falešné poplachy. ESET NOD32 Antivirus je podle nezávislé organizace AV-Comparatives nejlepším antivirovým produktem na světovém trhu v letech 2006 a 2007. ESET sídlí v Bratislavě, pobočky má v Praze, v Bristolu (Velká Británie), Buenos Aires (Argentina), i v San Diegu (USA) a má zastoupení ve více než 180 zemích světa. V roce 2008 otevřel ESET vývojové centrum v polském Krakově. Firma patří podle žebříčku Deloitte Technology Fast 500 mezi nejrychleji rostoucí technologické společnosti v regionu Evropy, Blízkého východu a Afriky.

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET