ESET Online Scanner zdarma otestuje počítač a odstraní virové hrozby

[Tisková zpráva] Společnost ESET, výrobce úspěšného antivirového systému ESET NOD32, dnes představila ESET Online Scanner, který umožňuje komukoli zdarma otestovat počítač a odstranit z něj viry, trojské koně a další druhy infiltrací. Uživatelé naleznou novou bezplatnou službu v českém jazyce na adrese www.eset.cz/online-skener. Při každém spuštění je ESET Online Scanner aktualizován, a vždy tak využívá nejnovější virové databáze.

ESET Online Scanner umožňuje uživatelům, kteří nemají nainstalovaný antivirový software, identifikovat skryté hrozby, a chránit tak jejich počítač. Nová bezplatná služba společnosti ESET může být pro některé uživatele pověstnou krabičkou poslední záchrany – na infikovaném počítači totiž odhalí nejen existující, ale i nové hrozby, které ostatní bezpečnostní řešení zatím považují za neškodné. Na rozdíl od jiných podobných služeb navíc umí ESET Online Scanner nalezené virové infiltrace odstranit, a zbavit tak počítač nežádoucí havěti.

ESET Online Scanner nelze chápat jako plnohodnotnou náhradu řešení ESET NOD32. Antivirový program ESET NOD32 totiž zajišťuje proaktivní ochranu počítače a uživatel může provádět mnohá nastavení kontroly systému.

ESET Online Scanner naleznou zájemci na adrese www.eset.cz/online-skener. Slovenští uživatelé jej naleznou na www.eset.sk/online-scanner-slovensky.

Hlavní přednosti služby ESET Online Scanner

• Rychlá instalace: skener se spustí na jedno kliknutí.
  • Pravidelná aktualizace: vždy nejaktuálnější virové databáze.
  • Podrobné skenování počítače za využití unikátní technologie ESET ThreatSense: detekce známých i neznámých virů, červů, trojských koní, spyware, phishingu a dalších internetových hrozeb. Skenování archivních souborů a e-mailových zpráv.
  • Detekuje a odstraňuje: jednoduché odstranění nalezených virových hrozeb.
  • Pro každého zdarma a bez omezení: není nutné se registrovat.

Systémové požadavky

• Operační systém: Microsoft Windows 98 / ME, Microsoft Windows NT, Microsoft Windows 2000, Microsoft Windows XP, Microsoft Windows Vista
  • Internetový prohlížeč: Microsoft Internet Explorer 5.01 a vyšší, ovládací prvky ActiveX
  • Volné místo na disku: 15 MB

O společnosti ESET
Společnost ESET je technologický lídr v oblasti špičkových bezpečnostních řešení. Zaměřuje se výhradně na vývoj komplexní ochrany počítačových systémů, která se vyznačuje dosud nepřekonanou účinností a úsporou systémových zdrojů. Od svého vzniku v roce 1992 sídlí společnost v Bratislavě a má pobočky v Praze a v San Diegu (USA). Jako partnera si ji zvolily společnosti jako Microsoft, Dell či Canon. Za téměř 15 let své existence získala společnost ESET množství prestižních ocenění, jako například Deilotte Technology Fast 50 CE, či Deilotte Technology Fast 500 EMEA.