Na eStránky.cz tvoří nejzajímavější obsah mladé maminky

[Tisková zpráva] Služba eStránky.cz měla ke konci února přes 150 tisíc aktivních uživatelů. Nejvíce webů vytvořili uživatelé pro osobní potřeby. Nejzajímavější stránky pak vytvářely mladé ženy pečující o své děti a o sebe.

V absolutním vyjádření jsou nejúspěšnějšími uživateli služby eStránky.cz tvůrci stránek v kategorii „Osobní a rodina“, kteří aktivně spravují 50 tisíc webů. Tyto stránky přilákají každý měsíc více než 1,2 milionu návštěvníků, kteří shlédnou na osobních a rodinných prezentacích necelých 8 milionů stránek měsíčně. Druhé místo obsadili „Teenageři – hry, hudba, film“ se 32 tisíci webových prezentací a milionem návštěvníků za měsíc. Mnohé vypovídají také statistiky tzv. štítků, které označují obsah stránek. Nejčastěji používanými štítky jsou názvy počítačových her „Counter Strike“ a „World of Warcraft“ a slovo „seriál“.

eStránky

Pokud jde o atraktivitu vlastního obsahu stránek, tak jednoznačně vedou mladé ženy. Ty vytvářejí stránky hlavně o následujících tématech: miminko, péče o tělo, recepty. Návštěvník, který si prohlíží „ženské“ webové prezentace, shlédne průměrně 7 stránek za návštěvu a celkem stráví na webu 11 minut.

eStránky

Služba eStránky.cz je určena k vytváření webových stránek bez znalosti programování. Provozuje ji firma Websitemaster a.s. Projekt eStránky.cz byl spuštěn na konci roku 2005, v srpnu 2006 došlo k akvizici projektu vydavatelským domem Sanoma Magazines. Sanoma Magazines patří mezi největší evropská vydavatelství s pobočkami ve více než 12 evropských zemích a časopiseckým portfoliem nabízejícím více než 230 titulů.