Et netera zvítězila v konkurenci takřka 120 tis. firem a je Firmou roku 2009 Hl. města Prahy.

[Tisková zpráva] Praha, 15. října 2009 – Prestižní soutěž Firma roku spěje do finále. Ve čtvrtek 8. října 2009 byli vyhlášeni vítězové Prahy a Středočeského kraje. V rámci Prahy zvítězila společnost ET NETERA a.s., přední český dodavatel e-business řešení.

Vodafone Firma roku 2009 je soutěž Hospodářských novin, která se snaží vzájemně porovnat firmy v jednotlivých regionech a ve finále v rámci celé České republiky bez ohledu na to, v jakém oboru působí. Kritéria pro účast jsou obrat do 1,4 mld. Kč a minimálně dvouleté působení na trhu. Porota je složena z managerů firem, ekonomických novinářů, zástupců státní správy, hospodářské komory, krajských úřadů a partnerů soutěže. Hodnotí jednak ekonomické údaje (rozvaha a výkaz zisků a ztrát) včetně Ratingu MSP, jednak způsob, kterým se odlišuje od ostatních firem.

Et netera zvítězila, dle vyjádření porotců, s velkým náskokem díky hospodářským výsledkům, ale především vlastním přístupem k podnikání. „Středobodem našeho podnikání není potřeba být úspěšní za každou cenu, ale spíše snaha dělat věci stejně jako v našem běžném životě. Vlastní cestou a správně. Úspěch se pak dostaví sám. Práce tvoří tak velkou část našich životů, že pokud ji chceme dělat dobře, nemůžeme v ní vyznávat jiné hodnoty než v životě,“ řekl Martin Černohorský, výkonný ředitel společnosti. Tímto svým pověstným „dobrým stylem“ si ET NETERA vysloužila uznání klientů i konkurentů.

„Máme velkou radost. I když pro nás soukromě je ET NETERA „firmou roku“ od začátku už 13 let, každé ocenění zvenku potěší. Dvojnásobnou radost budeme mít, pokud díky němu dokážeme inspirovat jiné a začínající podnikatele k dělání věcí po svém,“ dodávají zakladatelé, Václav Bittner a Martin Holečko.

Seriál krajských kol soutěží Vodafone Firma roku 2009 a Zlaté stránky Živnostník roku 2009 byl završen čtvrtečním vyhlášením vítězů Hl. města Prahy. Následovat bude finálové klání, 12. listopadu 2009, kde se vítězové všech krajů utkají o celkové prvenství. Vyhlašování bude v přímém přenosu vysílat ČT24.

ET NETERA a.s. (www.etnetera.cz) je přední český dodavatel ucelených e-business řešení. Pro své klienty navrhuje, vytváří a spravuje rozsáhlé webové prezentace, internetové portály, intranety, elektronické obchody (e-shopy), internetové platební systémy a další zakázkové webové aplikace. Produkty a služby se zaměřují na content management (CMS, ECM, WCM), document management (DMS), e-business konzultace, webdesign a garantovaný 24/7 provoz dodaných řešení. Mezi klienty společnosti patří Annonce, Ahold, Datart, DVC (i-legalne.cz), EMG (knizniweb.cz), Fortuna, Telefónica O2, Siemens, Volksbank a další.