Et netera zcela ovládla soutěž Internet Effectiveness Awards 2010

[Tisková zpráva] Odnesla si hlavní cenu Grand Prix, čtyři první místa, tři druhá a jedno třetí místo v celkem šesti kategoriích.

Praha, 7. října 2010 – V soutěži Internet Effectiveness Awards, která oceňuje nejefektivnější projekty na českém internetu, si společnost ET NETERA a.s., přední český dodavatel e-business řešení, spolu se svými dceřinými firmami První multimediální a Atobo odnesly dohromady hned pět cen ve čtyřech kategoriích a hlavní cenu Grand Prix.

Internet Effectiveness Awards je soutěž organizovaná Asociací dodavatelů internetových řešení – Asociace.biz, kde odborná porota oceňuje výjimečné projekty a řešení na českém internetu, především z pohledu efektivity. Všichni vítězové v celkem patnácti kategoriích musí prokázat, že jejich řešení využívají internet s prokazatelnými výsledky vztaženými k nákladům na projekt. „Důležitý je právě poměr vložených nákladů k celkovým výsledkům. I malé organizace a projekty tak mohou uspět v konkurenci velkých společností,“ komentuje ředitel soutěže Václav Šourek. Slavnostní vyhlášení výsledků proběhlo včera večer v ZOO Mořský svět na pražském výstavišti v rámci galavečera ve formě námořnického maškarního večírku. Tropickým večerem provázela moderátorka Iva Pazderková.

Et netera zvítězila s projektem Fortuna – sázky Live v kategoriích „Spotřební zboží a služby“ a „Nejlepší užití on-line prodeje“. „Sázení přes internet tvoří téměř polovinu našeho obratu, proto se mu logicky stále více věnujeme. Tato ocenění nám potvrzují, že jdeme správnou cestou a se správným dodavatelem,“ řekl Michal Hanák, hlavní bookmaker společnosti Fortuna.

První multimediální, dceřiná firma společnosti Et netera, zvítězila s portálem F1Sports.cz v kategoriích „Auto-moto“ a „Zpravodajství a média“, v kategorii „Nejlepší portál“ pak obsadila druhé místo. Facebooková hra Becherovka Lemond – Skleničková věž, dále obsadila druhé místo v kategorii „Nejlepší využití sociálních sítí“ a třetí místo v kategorii „Spotřební zboží a služby.“

V neposlední řadě společný projekt „CV Agregátor“ společností Atobo – www.spravnykrok.cz (rovněž dceřiná firma společnosti Et netera) a Sprace.cz získal druhé místo v kategorii „Nejlepší užití on-line prodeje“.

Zároveň porota ze všech vítězů jednotlivých kategorií zvolila projekt Fortuna – sázky Live jako hlavního vítěze a udělila mu cenu Grand Prix. „Vedle zisku hlavní ceny Grand Prix nás potěšilo zvláště vítězství v kategorii „Spotřební zboží a služby“, protože tato kategorie je tradičně obsazena největším počtem nominovaných projektů,“ řekl Petr Jareš, obchodní ředitel společnosti Et netera a.s.

ET NETERA a.s. (www.etnetera.cz ) je ryze česká společnost, která pro své zákazníky vytváří weby. Weby velké rozsahem, nápadem, vlivem. Naši spokojení klienti díky nim komunikují se zákazníky, partnery a zaměstnanci, prodávají, nakupují, zkrátka dělají svůj byznys. Za svou práci ET NETERA získala mnohá zahraniční i tuzemská ocenění (Firma roku Hl.m.Prahy 2009, Odpovědná firma roku Hl. m. Prahy 2010, Nejlepší zaměstnavatel (3, 6 a 10 místo za poslední 4 roky), IEA, IBA, EBA, Fast50 atd.). Mezi klienty společnosti patří např. Annonce, Ahold, Datart, DVC (i-legalne.cz), EMG (knizniweb.cz), Fortuna, Telefónica O2, Siemens, Staropramen, Volksbank a další.