eTel Slovensko obdržel plnou licenci

eTel Slovensko obdržel plnou licenci

Dublin, Irsko – 16. prosince 2002 – eTel Group, přední poskytovatel alternativních telekomunikačních služeb ve střední Evropě, dnes oznámil, že jeho slovenská pobočka obdržela plnou licenci Veřejných telekomunikačních operátorů (PTO). Tato licence, udělovaná na dvacetileté období, umožní pobočce eTel Slovensko poskytovat plnou škálu telekomunikačních služeb na celostátním základě, včetně hlasových služeb, datových služeb a internetu, a je spravována telekomunikačním úřadem Slovenské republiky.

eTel patří mezi první alternativní telekomunikační operátory na Slovensku, kterým byla udělena licence PTO. Udělení této licence je pro eTel Slovensko vhodně načasováno, neboť v současnosti poskytuje škálu telekomunikačních služeb v rozsahu 450 firemních zákazníků. Udělení uvedené licence dále umožní této společnosti urychlit rozvoj svých služeb na firemních trzích na Slovensku a připraví cestu pro vzájemné rozhovory s monopolním operátorem.

Seán Melly, výkonný ředitel eTel Group, jako komentář k udělení licence uvedl: „Znamená to další milník pro eTel v roce 2002. eTel Slovensko je třetí dceřinou společností eTel, které byla od začátku roku udělena plná licence PTO. Udělení této licence je odkaz na probíhající liberalizaci telekomunikačních trhů ve střední Evropě a znamená pro naše kolegy na Slovensku velké povzbuzení.“

Juraj Taptic z eTel Slovensko prohlásil, že udělení licence znamená důležitou etapu v pokračujícím růstu eTel na Slovensku: „Jelikož licenci spravuje telekomunikační úřad Slovenské republiky, nejsme již více vydáni nátlaku monopolního operátora a umožňuje nám to zaměřit se na rozšiřování naší škály telekomunikačních služeb. Vstupem do našeho druhého roku provozu se eTel Slovensko rychle etabluje jako jeden z vedoucích poskytovatelů alternativních telekomunikačních služeb v zemi. Tato nová licence pokrývá jak telekomunikační sítě, tak i služby, nám umožní nabízet rozšířené portfolio služeb a navíc zaručuje vysokou konkurenceschopnost nabídky ze strany eTel.“