EUROTEL A ČESKÝ TELECOM SPOJUJÍ SÍLY A VYTVÁŘEJÍ TELEKOMUNIKAČNÍ SPOLEČNOST BUDOUCNOSTI

[Tisková zpráva] Vzniká nový telekomunikační operátor Telefónica O2 Czech Republic, a.s. Představenstvo a dozorčí rada Českého Telecomu, a.s. dnes schválily záměr integrovat Eurotel Praha, spol. s r.o. a Český Telecom, a.s. do jedné telekomunikační společnosti Telefónica O2 Czech Republic, a.s. Integrovaná společnost se bude opírat o know-how a zkušenosti firem Eurotel, Český Telecom, Telefónica a O2 a svým zákazníkům nabídne řadu okamžitých i dlouhodobých výhod. Představenstvo Českého Telecomu, a.s. požádá valnou hromadu plánovanou na duben 2006 o souhlas s integrací* a přijetím nového jména Telefónica O2 Czech Republic, a.s. Očekáváme, že společnost vznikne v polovině roku 2006 po dokončení přípravných a právních kroků.

„Je mi ctí, že se mohu účastnit procesu spojování sil Eurotelu a Českého Telecomu, a tudíž vytváření telekomunikační společnosti budoucnosti. Tato nová společnost bude stejně jako její předchůdci díky nejnovějším technologiím a službám pro zákazníky poskytovat výjimečné inovativní produkty. Společně vybudujeme nejprogresivnější telekomunikační společnost!“ – Jaime Smith, generální ředitel, Český Telecom

Z inovativních integrovaných telekomunikačních služeb budou mít prospěch jak jednotliví zákazníci, tak celá česká informační společnost. Telefónica O2 Czech Republic, a.s. nabídne všem zákazníkům nové unikátní produkty a služby. Mezi prvními novinkami pro jednotlivce, rodiny a drobné podnikatele budou produkty a služby kombinující mobilní a pevnou telefonii a integrované produktové balíčky. Korporátní zákazníci budou mít k dispozici integrovaná řešení. Zákazníci budou mít možnost si pořídit všechny produkty a služby na jednom místě, obracet se na jediné středisko zákaznické péče a dostávat společné vyúčtování. Dosáhneme toho díky rozvoji nejsilnějších stránek všech našich společností. Eurotel přispěje produktovou inovací, flexibilitou a zaměřením na zákazníka, Český Telecom trvalými vztahy se zákazníky a kvalitní pevnou sítí a Telefónica a O2 zkušenostmi z globálního trhu s mobilní i pevnou telefonií. Nová značka a která bude představena v blízké budoucnosti, se bude opírat o úspěchy společnosti O2 a členství ve skupině Telefónica. Telefónica O2 Czech Republic, a.s. bude pomáhat také dalšímu rozvoji informační společnosti v ČR, a to především ještě lepší dostupností širokopásmového připojení k internetu pro domácnosti, školy, knihovny, státní instituce a další zákazníky.

„Kombinace fixní a mobilní telefonie nám umožní nabízet zákazníkům výjimečné služby. To je obzvláště důležité na českém trhu, kde zákazníci oceňují progresivní technologie a inovace. My v Eurotelu jsme byli vždycky hrdí na to, že na trh uvádíme ty nejnovější a nejlepší produkty. Integrace otevírá prostor pro nové nápady, které pak můžeme společně přetvořit do nových produktů a služeb.“ – Salvador Anglada, generální ředitel, Eurotel

Češi jsou na špici konvergence mobilní a fixní telefonie.
Český telekomunikační trh patří k nejrozvinutějším v celé Evropě. Vyznačuje se vysokou mírou konvergence mobilní a fixní telefonie a zákazníky, kteří jsou připraveni přijímat nové technologie. Díky technologickému vývoji je dnes navíc možné vytvářet inovativní produkty kombinující mobilní a fixní telefonní služby s poskytováním informací a zábavy. Z našeho průzkumu vyplývá, že na trhu existuje značná poptávka po možnosti nakupovat všechny služby na jednom místě, po integrované péči o zákazníka, sdružené fakturaci a integrovaných hlasových a datových službách. Tento trend konvergence mobilní a fixní telefonie se projevuje i jinde v Evropě. Několik operátorů již na tuto novou situaci reaguje integrací. Cílem společnosti Telefónica O2 Czech Republic, a.s. je stanout v jejich čele.

Vedení společnosti Telefónica O2 Czech Republic, a.s. budou tvořit motivovaní a zkušení manažeři. Novou integrovanou společnost povede současný generální ředitel Českého Telecomu Jaime Smith. Jeho úkolem bude vést organizaci sestávající z integrovaného segmentu Business a segmentu Consumer, sloučených IT a síťových provozů a spojených podpůrných funkcí:

• Divize Consumer pod vedením Salvadora Anglady bude mít na starost obsluhu rezidenčních zákazníků;
  • Divize Business pod vedením Fernanda Astiasa se bude starat o korporátní zákazníky včetně malých a středních podniků;
  • Divize Operations pod vedením Petra Slováčka bude zahrnovat integrované telekomunikační sítě a IT infrastrukturu a služby;
  • Divizi Finance povede Juraj Šedivý;
  • Oddělení HR and Support Services povede Martin Bek;
  • Oddělení Wholesale povede Pavel Jiroušek;
  • Oddělení Product Development povede Stanislav Kůra.
  • Oddělení Regulatory povede David Šita;
  • Oddělení Business Development povede Ramon Ros;
  • Oddělení Legal povede Jakub Chytil;
  • Oddělení Transformation and Convergence povede Antonio Botas;
  • Oddělení Public Affairs povede Jaroslava Kubišta.

Manažeři společnosti Telefónica O2 Czech Republic, a.s. mají vynikající předpoklady a zkušenosti, které jsou nezbytné pro vybudování nové integrované organizace a zajištění jejího růstu. Jim, ale také všem ostatním současným i budoucím zaměstnancům nabídne nová společnost množství zajímavých příležitostí pro osobní i profesní rozvoj.

Zákazníci budou mít ze změny prospěch už po krátkém přechodném období. Po dnešním oznámení zahájí management právní kroky nutné k vytvoření nově integrované organizace. Po schválení integrace* valnou hromadou podají Český Telecom a Eurotel rejstříkovému soudu návrh na zápis spojení firem do obchodního rejstříku a vyčkají, dokud soud pravomocně nerozhodne. Zákazníci Eurotelu ani Českého Telecomu během tohoto období nezaznamenají žádné zhoršení u poskytovaných produktů ani služeb, ani snížení v kvalitě obsluhy. Po oficiálním datu integrace, které v současnosti očekáváme v polovině letošního roku, začne Telefónica O2 Czech Republic, a.s. postupně zavádět novou organizační strukturu v jednotlivých oblastech. Ve stejné době začnou pozitivně vnímat tuto změnu také naši zákazníci.

DigiZone.cz: Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

DigiZone.cz: Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Vitalia.cz: Nejlepší obranou při nachlazení je útok

Nejlepší obranou při nachlazení je útok