Eurotel počátkem července ukončí hlasový provoz založený na technologii NMT

[Tisková zpráva] Praha, 15. května 2006 - Společnost Eurotel Praha spol. s r.o. se rozhodla ukončit hlasový provoz využívající technologii NMT v pásmu 450 MHz. Stane se tak na přelomu června a července letošního roku. S ukončením hlasového provozu na této analogové technologii dojde ke zrušení všech hlasových služeb T!P založených na této zastaralé technologii. Zákazníci až doposud využívající tyto služby budou moci přejít na hlasové služby v GSM a UMTS sítích Eurotelu. Zůstanou jim jak stávající čísla, tak tarify a budou moci využít výhodných přechodových nabídek.

„Udržování zastaralé analogové technologie NMT v provozu je finančně velmi náročné a nerentabilní. Proto jsme se rozhodli přistoupit k ukončení hlasového provozu. Podle informací, které máme k dispozici, jsme posledním evropským operátorem, který s hlasovými službami využívající NMT končí. V provozu jsme ji nechávali, protože jsme cítili potřebu poskytovat tuto službu zbývajícím zákazníkům,“ říká Andrei Marc Torriani, výkonný ředitel pro rezidenční segment společnosti Eurotel Praha, spol. s r.o. a dodává: „Tohoto závazku se nevzdáváme, NMT zákazníkům dáme možnost přejít na naše moderní GSM, a UMTS sítě bez nutnosti měnit telefonní číslo, zachovány zůstanou i jejich velmi výhodné tarify.“

Všichni stávající zákazníci využívající hlasové služby T!P budou v nejbližších dnech kontaktováni s konkrétní nabídkou.