Evoluce v řešeních pro datová centra

[Tisková zpráva] Cisco představuje zásadní inovace ve svém portfoliu služeb a řešení pro datová centra. Druhá generace switchů Nexus, rozšíření portfolia Unified Computing System a zejména novinky pro cloud computing a virtuální prostředí: Virtual Security Gateway a Virtual WAAS.

Praha, 23. září 2010 – Společnost Cisco dnes představila rozšíření svého portfolia produktů a služeb pro datová centra. Inovovaná architektura produktů pro datová centra přináší podporu nových business modelů, jako je virtualizace pro desktopy a podpora cloud computingu, zjednodušuje rozšiřování datových center a umožňuje sjednocení investic do IT pro jejich rychlejší návratnost.

Cisco představilo tři technologie, které společně tvoří architekturu Cisco Data Center Business Advantage, jež zvyšuje efektivitu klasických i virtualizovaných datových center a umožňuje snadnou adaptaci na měnící se požadavky a nové business strategie.

Nově uvedené Unified Network Services představují platformu pro síťové služby, která umožňuje jejich fungování napříč různými síťovými prostředími. Inovované technologie Unified Fabric a Unified Computing pak snižují celkové náklady, zvyšují flexibilitu a v neposlední řadě zjednodušují správu datových center.

„Nově představená technologie Unified Network Services a rozsáhlé inovace u produktových řad Unified Fabric and Unified Computing jsou naší reakcí na dynamický rozvoj datových center a požadavky našich zákazníků. Díky architektuře Cisco Data Center Business Advantage nyní poskytujeme nejširší portfolio inovativních řešení odpovídající aktuálním trendům v oblasti datových center,“ uvedl John McCool, senior vice president, Data Center, Switching and Services Group, Cisco.

Cisco Unified Network Services zahrnují fyzické i virtuální služby a nabízejí maximální flexibilitu díky použití provisioningu (automatická konfigurace a správa služeb). Výhodou je jednoduchá správa a plná přenositelnost v rámci síťových a výpočetních prostředí a cloudů. Do rodiny Unified Network Services patří například Cisco Virtual Security Gateway (VSG) zajišťující bezpečnostní politiky na úrovni virtuálního stroje v rámci sítí VLAN a sdílených výpočetních infrastruktur v datových centrech. Software VSG je v současnosti k dispozici pro zařízení Nexus 1000V. Cisco virtual Wide Area Application Services (vWAAS) zase představuje první optimalizační řešení pro cloud WAN, které zrychluje poskytování služeb v rámci privátních a privátních virtuálních cloud infrastruktur. vWAAS umožňuje poskytovatelům cloudů velmi snadno optimalizovat provoz služeb a zároveň redukuje náklady a rizika při migraci mezi privátními a privátními virtuálními cloudy.

DigiZone.cz: Skylink: zpožděný kanál Prima +1

Skylink: zpožděný kanál Prima +1

DigiZone.cz: SES zajistí HD pro M7 Group

SES zajistí HD pro M7 Group