Evropské firmy mohou svá citlivá data ukládat opět v zemích EU

12. 3. 2011

[Tisková zpráva] Řešení společnosti Oracle umožňuje používat CRM hostované jako služba bez rizika nesplnění regulačních požadavků.

Společnost Oracle nabízí  evropským zákazníkům možnost používat řešení Oracle CRM On Demand také „lokálně“. Hostované řešení nyní dokáže zaručit, že data se budou fyzicky nacházet v zemích Evropské unie. Ukládat kritická data o zákaznících v této podobě zjednoduší firmám dosažení shody s regulačními požadavky.

Oracle CRM Od Demad je řešení  pro řízení vztahů se zákazníky (customer relationship management) nabízené jako služba (SaaS, Software as a Service). Aplikace je hostována na serverech Oracle a na straně zákazníka klade toto uspořádání minimální nároky na počáteční investice, IT infrastrukturu, správu i proces implementace. Aplikace poskytovaná přes Internet zvyšuje produktivitu i efektivitu pracovníků prodeje, služeb i marketingu v organizacích soukromé i veřejné sféry. Oracle nyní nabízí evropským firmám možnost, že jejich aplikace/data bude bezpečně hostována opět v Evropě.

Zákazníci, kteří si zvolí  řešení Oracle CRM On Demand, je tak nyní mohou používat ve verzi, kdy se jejich data hostovaná spo­lečností Oracle budou nacházet v zemích EU. To znamená významnou výhodu řešení  Oracle CRM On Demand oproti konkurenčním nabídkám SaaS, kdy se data ukládají mimo země EU, nebo jejich fyzické umístění závisí na třetí straně. Používat řešení CRM v podobě SaaS tak nyní mohou i organizace, které v důsledku legislativních požadavků nebo svých interních předpisů mají speciální požadavky na ukládání citlivých dat. Týká se to například organizací veřejného sektoru nebo finančních institucí.

Řešení Oracle CRM On Demand dnes používá řada zákazníků v organizacích všech velikostí  (od 20 do 10 000 uživatelů). Technologie založená na webu činí toto řešení velmi efektivním a snadno použitelným. Služba funguje na bázi měsíčního předplatného (vztaženého na počet uživatelů) a zahrnuje vše, co zákazník potřebuje: moduly pro prodej, služby a marketing spojené s vestavěnými analytickými nástroji, funkce reportingu, podporu zákazníků a automatické aktualizace.

„Oracle CRM On Demand je naší nejrychleji rostoucí aplikací,“ uvedl Steve Fearon, viceprezident oblasti EMEA pro řešení CRM On Demand ve společnosti Oracle. „Možnost hostovat tuto aplikaci lokálně znamená významný krok, který umožní, aby evropské firmy ve větší míře přijímaly model SaaS. Firmy ani regulační instituce nyní nemusejí mít obavy z toho, kde se nacházejí citlivá data o zákaznících. Zaznamenáváme, že řada velkých a středních podniků očekává od modelu SaaS ekonomické i další přínosy. Evropským firmám, které mají zájem využívat řešení CRM v podobě SaaS, nyní můžeme zaručit, že hostované řešení bude kritické informace fyzicky uchovávat opět v EU.“

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!