EXPLORER poskytne další zahraniční domény

28. 6. 2007

[Tisková zpráva] Provozovatel profesionálních hostingových služeb společnost EXPLORER zahájila registraci dalších zahraničních domén nejvyšší úrovně. Po koncovkách .at, .de, .hu, .pl, .rus a .us lze nyní získat další, některé i intuitivní: .as, .tv, .cc nebo .co.uk.

PRAHA, 28. června 2007 – Explorer nabízí registraci cizokrajných domén jako vstřícný krok firmám, jejichž přirozený růst a obchodní záměry přerostly hranice České republiky.

„Pro mnoho společností je výhodné zaregistrovat si zahraniční doménová jména ve znění své obchodní značky nebo produktu předem,“ vysvětluje ředitel Exploreru Jan Hájek. "Čím dříve to učiní, tím větší je pravděpodobnost, že předběhnou konkurenci. Tímto způsobem mohou také získat doménu, o níž stojí, ale jejíž koncovka .cz už není k dispozici.

Registrace národních doménových jmen cizích zemí nebyly v minulosti u nás možné a zájemci tak byli nuceni využít služeb akreditovaných registrátorů v příslušném státě, což se mnohdy neobešlo bez komplikací v podobě složitého registračního procesu nebo i jazykové bariéry. V současné době už existuje v České republice několik společností, které nabízejí i tato doménová jména, mezi nimi je i Explorer a.s.

Nové domény v nabídce:

.as – Americká Samoa – Doména .as patří souostroví Americká Samoa, nezačleněného území v rámci USA v Polynésii v Tichém oceánu. Pro tuzemské firmy může být zajímavá zejména tím, že evokuje českou zkratku akciové společnosti. Dvouletá registrace přijde na 2990 Kč, jejím správcem je AS Domain registry (www.nic.as).

.cc – Kokosové ostrovy – leží v Indickém oceánu, 1100 km jihozápadně od Sumatry, tvoří je 27 ostrovů se dvěma atoly a spadají pod Austrálii. Domácím registrátorem populární exotické domény je eNIC Cocos Islands Ltd. (www.enom.cc) a lze si ji pořídit na 1–10 let s ročním poplatkem 990 Kč.

.co.uk – Velká Británie – S touto ve světě internetu dobře známou národní doménou se setkávají zejména firmy, jejichž obchodní zájmy směřují do Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Se vstupem České republiky do EU zájem o domény jejích členských států stoupá a Británie je navíc pátou největší ekonomikou na světě. Národním správcem .co.uk je Nominet UK (www.nominet.or­g.uk), dva roky registrace stojí 590 Kč.

.tv – Tuvalu – je počtem obyvatel po Vatikánu druhým nejmenším státem světa, který leží v Oceánii mezi Havají a Austrálií. Její národní doména .tv je ve světě lukrativní především pro televizní stanice a společnosti, u nás ji už využívá například TV Óčko, člen mediální skupiny MaFra (provozovatele portálu iDNES a vydavatele MF Dnes). Spravuje ji Verisign Global Registry Services (http://www.tv), registrace vyjde na 1490 Kč za rok.

Detailní informace o podmínkách registrace lze najít na www.explorer.cz/do­meny/.

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

Vitalia.cz: Láska na vozíku: Přitažliví jsme pro tzv. pečovatelky

Láska na vozíku: Přitažliví jsme pro tzv. pečovatelky

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky