Fayn.cz s podporou nového strategického partnera

Fayn.cz s podporou nového strategického partnera

Praha, 4.7.2003 – Společnost FAYN.CZ, s.r.o., provozovatel veřejné telekomunikační služby fayn, dnes oznámila dokončení vstupu nového strategického partnera. Strategický partner je reprezentován Ing. Ladislavem Chodákem, který se zaměřuje na investice do společností provozující perspektivní technologie, jako jsou např. Unis, spol. s r.o. nebo Massag a.s. Strategický partner poskytl finanční prostředky pro rozvoj společnosti FAYN.CZ částečně navýšením základního jmění společnosti a částečně dlouhodobou investicí. Technologickým partnerem společnosti FAYN.CZ je již od jejího založení společnost Voipac, s.r.o.

Ing. Ladislav Chodák, známý v minulosti v oblasti informačních technologií především z působení v distribučních společnostech A+A, CHS a DNS, převzal zodpovědnost za účelnost a kontrolu investic do společnosti FAYN.CZ, s.r.o. a o svých očekáváních řekl : " Komplexnost poskytované služby fayn nemá na trhu konkurenci. Vlastnictví úplné technologie umožňuje okamžité reakce na potřeby zákazníků a když k tomu připočteme velmi rozumnou cenovou politiku musí být zákazníci firmy FAYN.CZ spokojeni. To je náš cíl, kterého chceme dosáhnout – být opravdu fajn."

Milan Hanuš, výkonný ředitel společnosti FAYN.CZ k tomu dodává: Vstup nového partnera do společnosti nám umožní dokončit vnitřní konsolidaci firmy, investovat do potřebných telekomunikačních zařízení a také do prodeje a marketingu. Jinými slovy: po úvodní pilotní fázi je společnost FAYN.CZ skutečně připravena vstoupit na český trh".

O firmě FAYN.CZ , s.r.o.

FAYN.CZ , s.r.o. je mladá, dynamická telekomunikační společnost, která vstupuje na český telekomunikační trh jako provozovatel první veřejné telekomunikační služby postavené na IP telefonii. Tak jako tato technologie představuje plnohodnotnou alternativu klasické telefonii, tak i FAYN.CZ ,s.r.o. chce být telekomunikačním operátorem nové generace – flexibilním, efektivním, zákaznicky orientovaným. Společnost je výhradním dodavatelem produktů a řešení fayn a Voipac pro Českou republiku. Více informací na : www.fayn.cz.

O firmě Voipac ,s.r.o.

Technologická a vývojářská firma Voipac,s.r.o. vznikla v létě 2002 z týmu zkušených softwarových vývojářů a designerů hardwaru, zabývajících se technologií Voice over IP (VoIP). Po 18 měsících intenzivní práce na vývoji jednotlivých softwarových a hardwarových komponentů celého komunikačního řešení, po měsících pilotního provozu bylo celé řešení doladěni ke komerčnímu nasazení. Výsledkem vývoje je telekomunikační služba postavená na vlastní technologii, zahrnující centrální IP ústřednu Voipac Softswitch (Command Centrum, Gatekeeper) s vlastním billingovým systémem, vlastní USB a IP telefony, fayn Netgate Server, softwarové telefony fayn PC Phone a e-portály (vč. e-shopu) Více informací na : www.fayn.sk

O firmě Unis, s.r.o

Firma Unis je jedna z největších inženýrských firem v ČR, zabývající se především řízením technologických procesů. Firma Unis je jediná firma z ČR, která je plnohodnotný účastník 6. rámcového programu Evropské unie v oblastech spojených především s návrhy standardů pro vývoj SW. Firma získala také řadu ocenění za vývoj a inovativní přínos, jako např. evropská cena IST za produkt Processor Expert (2001) a zlatá medaile MSV Brno za řídící moduly pro leteckou techniku (2002)