Filmy Jana Svěráka v internetové videopůjčovně Topfun

29. 3. 2010

[Tisková zpráva] Internetová videopůjčovna Topfun a Biograf Jana Svěráka zahájili spolupráci. Jan Svěrák prostřednictvím služby Topfun představí úspěšné filmy Kolja, Tmavomodrý svět, Vratné lahve, Jízda, Akumulátor 1 a Tátínek. Filmy budou nabízeny ve dvou kvalitách obrazu: 750x576 pix. Filmy Kolja, Tmavomodrý svět a Vratné lahve budou na službě Topfun také v HD rozlišení. Totéž platí i o novém připravovaném filmu Kuky se vrací. Premiéra tohoto filmu je ohlášena na květen a na službě Topfun bude Kuky dostupný od září 2010.

Od 21.3.2010 Topfun nově spolupracuje s portálem CSFD.cz. Česko-slovenská filmová databáze je největší filmová databáze v tomto teritoriu. CSFD.cz patří s jedním milionem unikátních návštěvníků měsíčně k největším portálům v ČR.

Topfun svou nabídku také nově rozšířil o film Romana Vojkůvky – Někdo tam dole mě má rád. Nyní mohou zájemci naplno využívat výhod on-line videopůjčovny Topfun, která přichází s bohatými možnostmi, jak sledovat filmy z pohodlí domova, ale také odkudkoliv, kde se nachází připojení na internet. Tato dnes nejširší databáze českých a zahraničních filmů je uživatelům k dispozici na www.topfun.cz, kde je možné zakoupit film pro jedno shlédnutí, ale i na dobu časově neomezenou. Vyznavači sledování filmů v televizi mohou databázi využít i prostředinicvím zařízení Set Top Box dodávané společností RIO Media, které jednoduše propojí televizi s internetovou linkou, a nahradí tak klasický počítač.

Společnost Divida s.r.o. je provozovatelem služby virtuální videopůjčovny Topfun. Služby Topfun jsou dostupné prostřednictvím veřejné sítě internet na teritoriu České a Slovenské republiky již od 15.6.2006. Do dnešního dne Topfun uzavřel smlouvy o dodávkách filmového obsahu s 27 producenty a distribučními společnostmi. Jedná se především o poskytovatele filmů nezávislých studií a také lokální tvorby. Mezi nové partnery Topfun přivítal například společnost T.H.A. Ondřeje Trojana či společnost Pragofilm, která bude na Topfun dodávat ročně více jak 100 filmů. Topfun ve spolupráci s TV Prima přináší všem příznivcům seriálu Přešlapy nové díly z druhé řady v internetové předpremiéře. Stačí si vyťukat www.topfun.cz a z pohodlí svého domova, kanceláře či na cestách si mohou natěšení diváci v TV kvalitě pustit další díly tohoto seriálu. Jednotlivé díly Přešlapů budou na Topfun k dispozici již týden před uvedením ve vysílání TV Prima. V nabídce je mnoho filmových titulů všech žánrů – od animovaných pořadů pro nejmenší až po erotické programy pro dospělé. Filmy jsou nabízeny v kvalitě obrazu od 640×480 pix, 750×576 pix a nejnovější tituly pak distribuujeme v rozlišení 1024×720 pix, což je základní úroveň HD.

Jedním z nejdůležitějších kroků vývoje služeb Topfun je příprava nasazení filmů majors studií. Výsledkem bude plnohodnotná alternativa klasické kamenné videopůjčovny s širokou nabídkou filmů. Po nasazení těchto studií – Paramount, Sony pictures, Warner, Disney, Universal a Fox bude každý rok na službě Topfun uvedeno více jak 150 filmových novinek – především megahitů těchto studií a dále velké rozšíření filmové knihovny o více jak 500 filmů.

Topfun je nyní dostupný nejen pro zákazníky, kteří chtějí filmy sledovat skrze PC či notebook pomocí klasického internetového připojení, ale i pro zákazníky, kteří upřednostňují pohodlí dálkového ovladače. Tito zákazníci mohou využít nabídky společnosti RIO Media, která ve spolupráci s Topfun nabízí filmy Topfun prostřednictvím videopůjčovny skrze Set Top Boxy RIO Media.

Závěrem roku 2009 Topfun nasadil přehrávač Silverlight společnosti Microsoft. Tento přehrávač bude v prvé řadě používán pro zobrazování filmových upoutávek. Každý den se na filmové ukázky na Topfun podívá minimálně 20% návštěvníků. Díky této skutečnosti Topfun také nasadil do přehrávače Silverlight reklamní systém, který bude bezesporu velmi zajímavým reklamním nástrojem pro zadavatele videoreklam. Topfun. Také připravujeme začlenění svých služeb do portfolia Windows Media Center, které nyní využívá v ČR 500.000 uživatelů.

Od 19.ledna 2010 je služba Topfun začleněna do portfolia portálu Centrum.cz. Díky této spolupráci bude Topfun dostupný široké internetové populaci. Zdroj Centrum: „Centrum.cz je portálem, kde uživatelé najdou nejenom aktuální zpravodajství, praktické informace, ale i mnoho zábavy. Proto pro nás spolupráce s Topfun, která umožní stahovat filmové „trháky“ z pohodlí domova za lidové ceny, je v podstatě logickým vyústěním našeho snažení nabídnout našim uživatelům to nejlepší…“

Významným partnerem služby Topfun je TV Prima, která poskytuje službě Topfun masivní marketingový prostor, ale zároveň svým divákům nabízí prostřednictvím služby Topfun možnost tzv. Internetových předpremiér vlastních pořadů. Nedočkaví diváci se tak mohou těšit například na seriál Přešlapy, který budou moci sledovat ve vysoké kvalitě ještě dříve, než bude uveden do TV vysílání Prima.

Topfun nabízí nyní celkem 9 platebních metod. Takto předkládá velmi širokou škálu možností způsobu platby svým uživatelům. Konkrétně se jedná se o platby SMS Premium, bankovním převodem, platební kartou atd. Významným partnerem v této oblasti je platební brána Gopay.

Tým Topfun je přesvědčen, že tato služba se díky stále se rozšiřující nabídce filmů a také díky novým formám odbytových kanálů a strategickým partnerům stane trendovou, moderní a hlavně žádanou formou filmové zábavy. Dle citace zákazníků Topfun se jedná o službu, kdy si zákazník dle své libovůle vybírá, na co se bude chtít dívat, nikoliv na co se musí dívat. Díky technologiím, které Topfun používá, mohou zákazníci své filmy sledovat během několika sekund. Uživatelé si vybírají ze dvou níže zmíněných možnosti: VOD – videopůjčovna s časově omezenou licencí sledování filmů na 24 hodin nebo tzv. Digitální prodej filmů – DTO – s časově neomezenou licencí užití filmů. Topfun připravuje rozšíření svých služeb i na další teritoria jako je Maďarsko, Polsko, Rumunsko, Chorvatsko. Topfun díky spolupráci se strategickými partnery postupně přechází z beta do ostrého provozu.

Více novinek o nabízených službách se zákazníci mohou dozvědět na webu www.topfun.cz v sekci Tiskové zprávy: http://www.top­fun.cz/tiskove-zpravy

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Podnikatel.cz: S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

Podnikatel.cz: Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů