Finance.centrum.cz

Finance.centrum.cz

Praktický rádce o osobních financích – Centrum Finance.

Praha, 17. prosince 2001 – Nalézt rychle optimální řešení v oblasti osobních financí ulehčuje nový server, Centrum Finance, z dílny portálu Centrum.cz. V porovnání s podobnými servery nabízí praktické kalkulačky, které srovnávají aktuálně dostupné finanční produkty na českém trhu.

Centrum.cz je první portál, který si zajišťuje vlastní obsah finančních stránek. Jádro jeho redakčního týmu tvoří externí odborníci, především poradci z bankovního a investorského sektoru a analytici. „Peníze a jejich dobré investování zajímá každého člověka. Naši registrovaní uživatelé projevili zájem o tyto informace již při své registraci do služeb portálu Centrum.cz. Pro ně a další uživatele internetu jsme se rozhodli připravit přehledný on-line nástroj maximálně ulehčující rozhodování o domácích financích,“ přibližuje obsah stránek šéfredaktor Centrum Finance Peter Baláž.

Zájemci o praktické rady si na stránkách nového serveru přijdou na své. Majitelé běžných účtů například porovnají výši poplatků za vedení běžného účtu u různých bank a z podrobného popisu účtu pak zjistí výhody nebo nevýhody svého účtu v návaznosti na další bankovní produkty. Uživatele platebních karet zaujmou články o poplatcích za výběry z bankomatů či doporučení o bezpečném placení kreditní kartou na internetu. Studenti jistě uvítají tipy, jak platit nižší daně a srovnání sazeb za vedení studentského konta u jednotlivých bank. Žadatelé o úvěr mohou vybírat z různých forem úvěrů – hypoteční, stavební či spotřební a zároveň si mohou vypočítat a porovnat splátky u jednotlivých bankovních ústavů.

„Konec roku je nejvhodnější doba pro uzavření stavebního spoření či povinného ručení. Očekáváme zvýšený zájem o tyto údaje a připravili jsme například kalkulačku pro výpočet a srovnání výše ročního povinného ručení u jednotlivých pojišťoven,“ doplňuje Peter Baláž.

„Stránky Centrum Finance rozšiřují portfolio služeb portálu Centrum.cz. Naší snahou je vytvořit na internetu místo – CENTRUM s kompletní nabídkou informací a produktů z oblasti osobních financí,“ vysvětluje Tomek. „V příštím roce plánujeme rozšíření obsahu o další finanční produkty (leasing, životní pojištění) a prodej finančních produktů přes internet přímo ze stránek Centrum Finance,“ říká Tomek.

Provoz portálu centrum.cz zahájila v září 1999 společnost NetCentrum, s.r.o. Dnes je druhým nejnavštěvovanějším a zároveň nejrychleji rostoucím serverem na českém internetu. Na www.centrum.cz využívají zákazníci výkonný vyhledávač, používají e-mailové schránky zdarma nebo se baví na Xchatu či na Herně. Samozřejmostí je velké množství aktuálních a praktických informací (zpravodajství, počasí, program televize atd.), internetová prodejna letenek (letenky.centrum­.cz) a internetový obchod (nakupni.centrum­.cz).

Kontakt:

Ingrid Fikr
Public Relations
NetCentrum, s.r.o.
Tel. 0605 45 86 20
E-mail: ingrid.fikr@net­centrum.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).