Finanční výsledky společnosti Trask za rok 2008 - největší růst v historii firmy

4. 3. 2009

[Tisková zpráva] Konzultační a technologická společnost Trask solutions dosáhla v roce 2008 největšího finančního růstu ve své historii. Obrat společnosti dosáhl 455 mil. Kč. Při srovnání s rokem 2007 se jedná o nárůst 94%. Počet zaměstnanců vzrostl na 175. Společnost Trask dlouhodobě roste a v ČR patří mezi nejvýznamnější poskytovatele IT služeb v segmentu bankovnictví a pojišťovnictví, nicméně výrazný nárůst zaznamenal nově i v segmentech telekomunikací a průmyslu.

Na tomto výsledku se podílel především segment financí (65%) a mezi hlavními klienty společnosti Trask se i v roce 2008 objevovala jména jako jsou Česká spořitelna, ČSOB, GE Money, Komerční banka a řada dalších finančních institucí, ovšem oproti minulosti s výrazným nárůstem realizovaného objemu. Mezi 10 největšími klienty společnosti Trask se v roce 2008 objevují Škoda automobilová či Telefónica O2. „Dlouhodobá spolupráce s vybranými klienty je jedním z hlavních pilířů naší firemní strategie a jsme rádi, že se nám daří ji dlouhodobě naplňovat,“ říká Filip Tománek, ředitel společnosti.

Na výsledcích společnosti a jejich nárůstu se výrazně podílely i nové oblasti, na které se Trask zaměřuje v posledních dvou letech. Jedná se především o oblasti Business Process Management, Enterpise Content Management a Master Data Management. „Jsme rádi, že nové oblasti v našem portfoliu se ukázaly jako perspektivní a hodně si od nich slibujeme i v příštích letech, kdy se budou zákazníci ještě více zaměřovat na úspory a efektivitu a více než v minulosti budou potřebovat schopnost flexibililně reagovat na měnící se podmínky trhu. Například v oblasti BPM se nám podařilo získat unikátní pozici na trhu a těžko byste dnes hledali implementace takového významu pro klienta jako jsou naše řešení pro GE Money, Komerční banku či ING.“ dodává Filip Tománek.

Nejen hospodářské výsledky a obchodní úspěchy, ale především reakce zákazníků potvrzují, že Trask již radu let posiluje své postavení na trhu IT. Dynamiku růstu potvrzuje i umístění v žebříčku nejrychleji rostoucích společností ve střední Evropě Technology Fast50 pořádaném společností Deloitte nebo přední umístění v TOP 10 nejrychleji rostoucích českých IT společností.

O společnosti Trask solutions
Trask solutions je přední konzultační a technologická společnost, která pomáhá svým klientům využívat informační technologie k rozvoji jejich podnikání a k rychlejšímu zavádění nových produktů a služeb. K tomu využívá důkladné znalosti sektorů působení svých klientů a hluboké praktické expertízy v oblasti integrace, konsolidace, zavádění, vývoje a správy IT řešení.

Trask solutions je dlouholetým partnerem nejvýznamnějších firem a institucí v oblastech bankovnictví a financí, telekomunikací, obchodu, státní a veřejné správy a v dalších sektorech. Mezi zákazníky společnosti jsou například Česká spořitelna, Komerční banka, ČSOB, GE Money, Telefónica O2 a další.

Společnost Trask solutions byla založena v roce 1994, v současnosti má více než 175 zaměstnanců a její tržby v roce 2008 překročily 455 milionů Kč. Své služby poskytuje nejen v České republice, ale i v dalších zemích střední Evropy. Strategií Trasku je pomáhat svým zákazníkům rychleji a efektivněji inovovat. Více informací najdete na www.trask.cz.

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Podnikatel.cz: Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat