Firma Interoute otevírá novou centrálu v oceněném pražském areálu City West

[Tisková zpráva] Praha, 3. března 2011 – Interoute, majitel a provozovatel nejvyspělejší hlasové a datové sítě v Evropě, otevírá svou operační centrálu v pražském administrativním centru City West, které získalo ocenění v prestižní soutěži Best of Realty 2010 v kategorii Nové administrativní centrum.

Nové rozšířené operační centrum společnosti Interoute je klíčovým milníkem v její rychlé expanzi. Firma je předním mezinárodním poskytovatelem  řešení v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT) a velkých projektů v oblasti poskytování outsourcingových síťových služeb a infrastruktury. V nových kancelářích se na ploše 3700 m2  nachází operační centrum a prodejní centrála pro střední a východní Evropu. S více než 300 zaměstnanci je tato centrála strategickým krokem v expanzi firmy Interoute a k poskytování zákaznických služeb nejvyšší kvality. Nová pražská kancelář nabízí firmě Interoute prostor pro další rychlý růst a rozšiřování svých služeb.

V kancelářích se nachází také síťové operační a kontaktní zákaznické centrum (Network Operations and Customers Contact Centre) s nepřetržitým provozem, které monitoruje a řídí 60 000 km dlouhou síť v 72 zemích. Mezi zákazníky společnosti Interoute jsou velké mezinárodní společnosti, jako například Nintendo, Rentokil, BMW, Universal Music Entertainment či  Mathon a všichni významní evropští telekomunikační operátoři. Operační centrála zaměstnává technické experty a odborníky na zákaznické služby.

“Touto novou expanzí jsme spojili síťové operační centrum s dalšími oblastmi péče o zákazníky,  např. zákaznické kontaktní centrum a ústřední poskytování služeb, do jednoho místa, které splňuje požadavky na maximální efektivitu,“  řekl Gareth Williams, výkonný ředitel společnosti Interoute. “Užší propojení jednotlivých činností nám umožní lepší podporu našich zákazníkům z řad mezinárodních firem a poskytovatelů služeb a zároveň nám poskytne prostor pro další růst.“

Prodejní centrála pro střední a východní Evropu, která se také nachází v pražském areálu City West, nabízí řešení sjednocené konektivity, komunikace a počítačových operací.

O společnosti Interoute

Interoute je majitelem a provozovatelem nejvyspělejší
hlasové a datové sítě v Evropě, jejíž délka přesahuje 60 000 km
optických vláken. Firma disponuje 8 datovými centry, 32 sdílenými centry a je propojená