Forresti na IEA posbírali Ocenění za inovace a obsadili přední místa v kategorii Zpravodajství a média

[Tisková zpráva] Praha, 8. 10. 2010 - V letošním vyhlášení prestižní oborové soutěže Internet Effectineves Awards uspěli Forresti s hudebním portálem Koule a projektem YouRadio. Za to si, mimo jiné, odnesli i Ocenění za inovace.

Hudební komunitní portál www.koule.cz a YouRadio – jediné české internetové rádio, kde si uživatel sám určuje hudební náladu a má k dispozici kontextový obsah v podobě článků souvisejících s přehrávanou skladbou, obsadili druhou a třetí příčku v kategorii Zpravodajství a média. Youradio navíc získalo i Ocenění za inovace, které patří projektům výjimečným svým inovátorským přístupem nebo nabízejícím zcela nové služby prostřednictvím internetu.

Do soutěže bylo přihlášeno celkem 68 řešení, z nichž porota vybrala 32 postupujících na shortlisty – užší výběr jednotlivých kategorií.

Koule.cz je hudební a lifestylový server (nejen) pro mladé lidi, které zajímá muzika, móda, film, tanec a vše, co s tím souvisí. Články píší mladí redaktoři, které muzika baví a kteří sledují, co se děje na české a světové hudební scéně. Koule je jasně zaměřený portál splňující požadavky moderní komunikace své cílové skupiny.

YouRadio je inovace původního projetu s názvem MusiLine. Jde o internetové rádio s řadou unikátních prvků a funkcionalit. Jednou z nich je možnost definice vlastní hudební nálady a zobrazení výběru tématicky souvisejících článků během přehrávání songu. Dále sdílení nálad prostřednictvím Facebooku a dalších komunitních služeb nebo aktivní podílení na doplňování hudební databáze.

„Práce na projektu YouRadio je snem každého projektového manažera: Klient, který ví, co chce. Stojí si za svým rozhodnutím. Nemění se podmínky při vývoji. Komunikace klape jako švýcarský hodinový strojek. Navíc jde o v České republice unikátní projekt, s rozsáhlými možnostmi. Prostě se dá neustále pilovat, zdokonalovat a budovat. Jsem rád, že FG Forrest stojí u takového inovativního projektu“ zhodnotil úspěch Marek Tupý, Project Manager oceněných projektů.

Slavnostní večer ve znamení podvodní říše probíhal v ZOO Mořském světě v Holešovicích, moderátorkou byla Iva Pazderková, pořadatelem Asociace dodavatelů internetových řešení – Asociace.BIZ.

Internet Effectiveness Awards jsou ocenění udílená nejefektivnějším internetovým řešením na českém internetu. Ceny IEA jsou uznáním, že vítězové dokážou využít digitální média ke vzniku nových způsobů podnikání, k poskytování svých služeb on-line, k lepší komunikaci se zákazníky, se zaměstnanci či občany, a dokáží přitom dosáhnout skutečných výsledků.

FG Forrest, a.s., je internetovou agenturou založenou v roce 1996. Poskytuje kompletní internetová a intranetová řešení od analýzy, návrhu designu až po produkci a servis svěřených projektů v kombinaci s efektivním online marketingem a kreativním přístupem. Souběžně vyvíjí vlastní systém pro správu obsahu webů Edee CMS. Podpis FG Forrest lze nalézt například na projektech pro Skupinu ČEZ, Kancelář prezidenta republiky, Komerční banku, Lagardère Active ČR, McDonald´s nebo PPF.