Fractal - prolomení hranice tržeb z roku 2000

1. 8. 2001

Fractal – prolomení hranice tržeb z roku 2000

Praha, 1. srpna 2001 – Společnost Fractal s.r.o., jedna z nejvýznamnějších společností v oblasti podnikání na Internetu v České republice, oznámila překročení tržeb, dosažených v roce 2000 z prodejů letenek. Tento okamžik nastal 19.7.2001 a splnilo se tak očekávání managementu společnosti, který předpokládá zdvojnásobení tržeb oproti předchozímu roku. „Vzhledem k růstovému potenciálu firmy a blížící se podzimní sezóně věříme, že svého cíle dosáhneme!“, uvedl při této příležitosti Ing. Jiří Berger, výkonný ředitel firmy. „Současně klademe důraz na dodržení vysokého standardu kvality služeb a péče o zákazníka.“, do­dal.

Vlastní růst tržeb společnosti Fractal za letenky byl podpořen ještě spuštěním dalších společných projektů s firmami Atlas.cz, Economia on-line a sdružením serverů Xland.cz.

Zveřejnění nejnovějších výsledků prodejů komentoval Ing. Michal Klíma, ředitel internetového portálu iHNed.cz: „Economia OnLine od počátku klade velký důraz na výběr partnerů, kteří přispívají k nabídce serveru iHNed.cz. Proto jsme si ke spolupráci na aplikaci Letenky.iHNed.cz vybrali společnost Fractal. Ukazuje se, že to byla správná volba.“ Spolupráce s společností Fractal a iHNed.cz byla započata již počátkem roku 2001 a byla prvním propojením prodejní aplikace společnosti Fractal s internetovým portálem. Další společné aplikace letenky.atlas.cz a xLetenky.cz následovaly v následujících měsících. „Ve spolupráci portálu Atlas.cz se společností Fractal cítím od počátku, který byl 19. března , týmovou tvůrčí atmosféru a ochotu obou stran investovat do rozvoje spolupráce i v dalších oblastech. Současné ekonomické výsledky potvrzují, že jsme se vydali správným směrem ve službě změřené na cestování.“, uvedl Jan Jirásko, produkt manažer pro projekt cestování portálu Atlas.cz. „Společný projekt se společností Fractal již přináší první výsledky a doufáme, že hlavní přínos spolupráce je ještě před námi.“, prohlásil Jakub Olexa, jednatel společnosti Xland.cz, provozovatele stejnojmenného serveru.

Fractal

Společnost Fractal s.r.o. byla založena v roce 1995 jako česká společnost se zaměřením na dvě hlavní oblasti podnikání, z nichž první je poskytování služeb cestovního ruchu pro zákazníky z oblasti podnikatelských subjektů. Druhou oblastí jsou služby ve sféře Internetových a intranetových projektů s orientací na elektronický obchod a on-line služby. Obě činnosti se postupně sjednocovaly a završením celého procesu bylo spuštění serveru Letenky.fractal.cz, dne 1.1.2000. Firma se stala akreditovanou agenturou mezinárodní asociace IATA a zavedla souběžně dva rezervační systémy včetně tisku letenek. Firma Fractal s.r.o. se ve vývoji systémů elektronického obchodu opírá o zkušenosti z provozu vlastního systému. Současná fáze rozvoje je směřována do oblasti B2B operací s důrazem na řešení transakčních systémů jako komponenty pro e-procurement a e-marketplace. Internetové tržby firmy překročily za rok 2000 částku 41,25 mil. Kč. Od roku 2001 byla technologická část firmy vyčleněna do samostatné dceřiné společnosi e-Fractal s.r.o. WAPová verze objednávkového systému získala druhé místo v soutěži „Creative Mobile Awards“ a lze ji nalézt na WAPových portálech Juice společnosti Eurotel a OskarWap společnosti Český Mobil. Firma vykazuje v dlouhodobé perspektivě.

Pro další informace kontaktujte:
Fractal s.r.o.
Petra Hemrová, manažerka pro P.R.
Tel.: 02/22512000
e-mail: petra.hemrova@frac­tal.cz

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

Vitalia.cz: Láska na vozíku: Přitažliví jsme pro tzv. pečovatelky

Láska na vozíku: Přitažliví jsme pro tzv. pečovatelky

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Lupa.cz: Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC