Fujitsu a Citrix spolupracují na virtualizaci desktopů

[Tisková zpráva] Rozšířené infrastrukturní řešení Virtual Workplace integrované s technologií Citrix pro virtualizaci desktopů a serverů snižuje složitost VDI

Praha, Česká republika – 10. července 2009 – Fujitsu Technology Solutions a Citrix Systems, Inc. (NASDAQ: CTXS) ohlásily OEM dohodu, které rozšiřuje vztah mezi oběma společnostmi s cílem pomoci zákazníkům snížit náklady a složitost implementace virtuální desktopové infrastruktury (VDI) ve firemním prostředí. Touto dohodou rozšíří Fujitsu svoje portfolio řešení infrastruktury virtuálního pracoviště, klíčovou součást svojí vize „Dynamic Infrastructures“ zaměřenou na dynamické poskytování IT zdrojů podle potřeb zákazníků. Fujitsu bude integrovat Citrix® XenDesktop™ a „high definition“ technologii HDX™ do svých řešení virtuálního pracoviště, které poskytne koncovým uživatelům v libovolném místě komfortní personalizované virtuální desktopové pracovní prostředí. Společnost Fujitsu zveřejnila také záměr přidávat virtualizační řešení Citrix® XenServer™ do svojí nabídky rackových a blade serverů PRIMERGY.

To přinese další výhody zejména těm zákazníkům, kteří již pracují s Citrix® XenApp™.

High Definition virtuální desktopy
Citrix XenDesktop bude jednou z klíčových aktivačních technologií pro nabídku produktů a služeb Fujitsu Virtual Workplace a Managed Virtual Workplace, která pomůže výrazně zvýšit kvalitu služeb. Díky spojenému řešení budou moci zákazníci Fujitsu znatelně urychlit zavádění desktopů pro koncové uživatele. Během krátké chvíle je možné připravit tisíce personalizovaných desktopů a centrálně ovládat všechny změny. Navíc lze několika kliknutími myší okamžitě obnovit pracovní aktivity zaměstnanců firmy v případě, že dojde k závadě některého zařízení.

Zákazníci používající toto spojené řešení mají na výběr rozmanité systémy včetně VDI-ready Fujitsu serverů PRIMERGY a tenkých klientů FUTRO s certifikací Citrix Ready™, všechny otestované a vybavené předinstalovaným produktem Citrix XenDesktop. Fujitsu podpoří tuto nabídku také kompletní sadou virtuálních desktopových služeb od konzultací přes projektování a implementaci až po provoz a údržbu.

„Virtualizace desktopů je jednou z hlavních zájmových oblastí naší vize dynamických infrastruktur IT,“ řekl Dieter Herzog, výkonný viceprezident pro Technology Solutions Portfolio ve Fujitsu Technology Solutions. „Naším cílem je spolupracovat s předními technologickými inovátory každého segmentu trhu, abychom našim zákazníkům zajistili nejlepší řešení a služby v daném oboru. Citrix byl díky svým rozsáhlým odborným znalostem a zkušenostem přirozeným partnerem pro naši nabídku produktů a služeb Virtual Workplace a Managed Virtual Workplace. Spojení hardwaru Fujitsu se softwarem virtualizace desktopů Citrix nám umožňuje dodávat komplexní produkty a služby, které pomáhají zákazníkům rychle a efektivně využívat výhod přechodu na centralizovanou správu a poskytování desktopů.“

Od desktopu po datové centrum
Jednou ze součástí obsáhlé dohody o spolupráci je, že RX a BX servery Fujitsu PRIMERGY jsou nyní certifikovány pro Citrix XenServer. Navíc budou produkty XenServer a Citrix Essentials™ for XenServer™ pro správu virtualizovaného prostředí integrovány se systémem správy serverů Fujitsu PRIMERGY, což umožní konzistentní správu prostředí a dá uživatelům k dispozici širokou škálu řešení pokročilé správy virtualizace pro jejich prostředí XenServeru. Zákazníci a obchodní partneři Fujitsu tak budou nyní moci nakoupit „pod jednou střechou“ veškerý hardware, software a služby, potřebné pro vytvoření a správu dynamického virtuálního datového centra. „Těšíme se na další pokračování našeho dlouhodobého vztahu s Fujitsu a rozšíření naší spolupráce na trzích virtualizace desktopů i datových center,“ řekl AJ Jennings, viceprezident pro Business Development společnosti Citrix. „Řešení infrastruktury virtuálního pracoviště Fujitsu, běžící na Citrix XenDesktopu s technologií HDX, může dramaticky snížit náklady na správu desktopů a zároveň přinést uživatelům vysoce komfortní „high definition“ pracovní prostředí. Citrix XenServer, nasazený v datovém centru, poskytuje uživatelům veškerý potřebný výkon pro zajištění firemního provozu a také osvědčenou podporu pro cloud computing za zlomek ceny alternativních řešení.“

Dostupnost
Produkty Fujitsu Virtual Workplace a Managed Virtual Workplace spolu s Citrix XenDesktop budou k dispozici všem zákazníkům Fujitsu prostřednictvím všech obchodních kanálů počínaje srpnem 2009. Od tohoto data budou dostupná také řešení Fujitsu pro virtualizaci datových center, provozovaná na Citrix XenServeru a využívající Citrix Essentials for XenServer.

Více informací o těchto produktech a službách najdete na http://ts.fujit­su.com/produc­ts/standard_ser­vers/server_so­lutions/citrix­.html .

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů