Fulfillment Brno s.r.o. uvádí na český trh fulfillmentové služby

[Tisková zpráva] (Brno, 11.3.2007) – Společnost Fulfillment Brno s.r.o. uvedla v březnu 2008 na trh v zahraničí hojně využívané fulfillmentové služby. Služby jsou určeny zejména majitelům eshopů a zásilkových služeb a kladou si za cíl zbavit je veškerých starostí se skladováním a manipulací se zbožím.

„Náš zákaník nechá své zboží zaslat do našeho skladu, kde jej naši zaměstnanci roztřídí a zařadí do on-line systému. Díky tomuto systému má klient neustálý přehled o stavu svého skladu, může své zboží libovolně rozesílat svým zákaníkům a činit s ním další manipulace. Tak může svůj byznys řídit pohodlně aniž by vstal ze svého křesla.“ řekl k tomu Oliver Dlouhý, jednatel společnosti Fulfillment Brno s.r.o. (www.fulfillmen­tbrno.cz) „Náš produkt je v ČR novinkou, ale v zahraničí jsou takové služby hojně využívány. Nezáleží přitom na objemu zakázek, neexistuje žádné minimální množství. Naším cílem je, aby se pojem fulfillment v ČR vžil coby synonymum pro popisované služby.“

Fulfillmentové služby jsou určeny zejména pro menší či začínající společnosti, kterým se nevyplatí zřizovat si vlastní sklad a zaměstnávat pracovní sílu na balení a distribuci zásilek. Díky fulfillmentu mohou tyto činnosti delegovat firmě, která se na toto specializuje a soustředit se na rozvoj a propagaci svého podnikání. Vzhledem k vysokým objemům zpracovaného zboží a množstevním slevám na dopravu a materiály mohou být náklady na fulfillment podstatně nižší než kdyby si podnikatel vše zajišťoval sám.