Future Park letos premiérově na Invexu

26. 6. 2007

[Tisková zpráva] Spolupráce vysokých škol, středních odborných škol a dalších institucí terciárního vzdělávání s podnikatelským sektorem je v centru pozornosti nejen ve vyspělých zemích světa, ale i u nás. Svaz strojírenské technologie (SST) a jeho členské podniky, které se pravidelně prezentují odborné veřejnosti, vysokým a středním odborným školám na výstavišti v Brně v rámci Mezinárodního strojírenského veletrhu a Mezinárodního veletrhu obráběcích a tvářecích strojů IMT, v letošním roce rozšiřují svoje aktivity i v rámci veletrhu informačních a komunikačních technologií INVEX.

Cílem projektu Future Park je přiblížit atraktivní formou informační technologie např. ve spojení s moderními technologiemi obrábění nebo inovacemi výrobních procesů či vývoji produktů s využitím CAx/PLM technologií, zejména směrem ke studentům středních odborných škol a odborné veřejnosti. „Dnes již nikdo nepochybuje o tom, že střední a vysoké školy představují kvalitní základnu pro rozvoj lidských zdrojů a znalostí a jsou tedy motorem ekonomického růstu a technologického rozvoje. Je proto logické, že rozšiřujeme naše aktivity i v rámci veletrhu INVEX, na němž chceme podpořit komplexní prezentaci aplikace informačních technologií v oboru obráběcích a tvářecích strojů ve spojení s podniky hardwarového i softwarového zaměření a spolupráci podnikové sféry a škol,“ říká Ing. Stanislav Linc, náměstek ředitele SST. Technická úroveň mnoha našich výrobků sice dosahuje špičkové úrovně, nicméně v podnikové praxi chybí dnes velký počet technicky vysoce kvalifikovaných odborníků. Profese jako např. konstruktér, technolog, programátor CNC strojů, operátor, mechanik-seřizovač CNC strojů apod. jsou nedostatkovým „zbožím“ na trhu práce. Petr Ondrášek, vedoucí manažer veletrhů INVEX-DIGITEX pak k projektu dodává: „Future Park je nejen dalším zpestřením a rozšířením záběru veletrhu INVEX, ale nelze přehlédnout ani jeho edukační roli. Výsledkem by však měla být zejména popularizace uvedených oborů, rozvoj zájmu o technologické vzdělání a nabídnutí pomoci příslušné cílové skupině při rozhodování o profesní budoucnosti ve světě pro ně dosud ‚šedivého‘ strojírenského průmyslu.“

Spojení strojů a mozků
„Opravdové“ stroje v atmosféře největšího setkání informatického oboru nabídnou „skutečný“ zážitek a nepřehlédnutelným způsobem mohou efektivně oslovit vybranou cílovou skupinu. Účastníky projektu jsou na jedné straně strojírenské firmy, dodavatelé HW a řídících systémů pro obráběcí stroje a společnosti zabývající se implementací CAx/PLM technologií (například členové SST Kovosvit MAS, Obráběcí stroje Olomouc, Strojírna TYC, Šmeral Brno, Tajmac-ZPS, TOS Vansdorf, Weiler Holoubkov, ale také další firmy – Proma CZ či Itax Precision), na straně druhé pak studenti vysokých škol, středních odborných škol a ostatní odborná veřejnost. Future Park však navíc navazuje i na tradiční pavilon C-technologií – svou účast potvrdily i firmy, které dodávají software pro řízení a inovaci výrobních procesů. Opět se tak budeme moci setkat například s nabídkou firem 3E Praha Engineering (implementace systému SolidWorks), Adeon (systémové centrum Autodesk), AV Engineering (dodavatel M.CAD/CAM a PDM řešení, technologický integrátor a poskytovatel inženýrských služeb), nebo SolidVision (největší autorizovaný prodejce 3D CAD systémů SolidWorks a CAM systému SolidCAM v ČR).

Future Park však jistě kromě odborné veřejnosti a studentů odborných škol zaujme i pravidelné návštěvníky veletrhu INVEX. Již v loňském roce deklarovalo svůj zájem o C-technologie (na základě výzkumu ESF – MU v Brně) 19 000 návštěvníků, o nabídky pracovních příležitostí se pak informovalo kolem 12 000 zájemců.

Vitalia.cz: Pečete cukroví a zbyl vám bílek?

Pečete cukroví a zbyl vám bílek?

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Lupa.cz: Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO