Game Developers Session 2010

3. 9. 2010

[Tisková zpráva] 25. září 2010, Praha, Profesní dům MFF UK

Sdružení České hry dnes vyzvalo české a slovenské herní vývojáře k účasti na osmém ročníku každoroční konference Game Developers Session, která se tentokrát koná v sobotu 25. září v Praze, v budově Profesního domu. Letošní ročník bude věnován především tématům spojeným s financováním vývoje herních titulů z evropských fondů a programů, představí výsledky studie o českém herním průmyslu a nabídne přednášky předních herních producentů i prostor pro neformální setkání a diskuze českých a slovenských tvůrců.

Sdružení České hry, organizátor každoroční konference Game Developers Session, přichystalo pro letošní ročník celou řadu velkých změn. Toto tradiční setkání, pořádané obvykle v Brně, se tento rok poprvé přesouvá do Prahy a uskuteční se v sobotu 25. září v prostoru Profesního domu MFF UK na Malostranském náměstí (naproti budově Parlamentu ČR).

Další změnou oproti minulým ročníkům je nabídka pouze deseti pečlivě vybraných přednášek, které osloví všechny účastníky konference bez rozdílu jejich specializace. Návštěvníci se tak mohou těšit na přednášky o tom, jak čerpat finance na tvorbu her z evropského programu MEDIA a jak je herní tvorba podporována v ostatních zemích EU, poprvé budou prezentovány výsledky první komplexní studie o stavu českého herního průmyslu a o své zkušenosti s vývojem nových titulů se podělí například tvůrci ze společností 2K Czech, Cauldron a Hammerware.

Vedle oficiálního programu proběhnou i tradiční neformální diskuze a účastníkům konference bude určeno také večerní setkání v restauraci Profesní dům. Kompletní program GDS 2010 bude od 10. září k vidění na webu http://gds.ceske-hry.cz, kde je zároveň možnost zaregistrovat se k účasti a získat informace o možnostech ubytování v Praze a dopravení se na místo konání. Vstupné pro neregistrované návštěvníky činí 400 Kč, registrovaní zaplatí pouze 200 Kč a členové sdružení České hry mají vstup zdarma.

O sdružení České hry
Občanské sdružení České hry sdružuje zkušené herní tvůrce, kteří od roku 2001 společně podporují komunikaci a spolupráci mezi herními vývojáři, vzdělávají a motivují začínající tvůrce a popularizují českou a slovenskou herní tvorbu. Mezi stěžejní činnosti sdružení patří od jeho počátku provozování oborového portálu České-hry.cz a organizace řady setkání, z nichž nejvýznamnější je každoroční konference Game Developers Session. Více o občanském sdružení České hry najdete na webu http://www.ceske-hry.org.

Podnikatel.cz: Udávání a účtenková loterie, hloupá komedie

Udávání a účtenková loterie, hloupá komedie

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu