Garmin-Asus se spojil s T Mobile USA a nabídne telefon s Androidem

[Tisková zpráva] Garmin-Asus, spojení značek Garmin Ltd. a ASUSTeK Computer Inc., začal spolupracovat s americkým telefonním operátorem T-Mobile USA. V rámci tohoto partnerství nabídne T-Mobile USA svým zákazníkům přístroj Garmin-Asus A50 – smartphone s operačním systémem Android a plně integrovaným navigačním řešením od společnosti Garmin, jenž dokáže poskytovat služby založené na pozici (LBS). Uvedení Garmin-Asus A50 se postupně plánuje i pro další trhy.

„Garmin-Asus aktivně vyhledává spolupráci s významnými poskytovateli telekomunikačních služeb,“ říká Benson Lin, viceprezident a generální ředitel společnosti ASUS. „Naše partnerství s T-Mobile reflektuje rostoucí poptávku zákazníků po smartphonech a službách spojených s navigací.“

„Telefon Garmin-Asus A50 v sobě spojuje smartphone a plnohodnotnou navigaci,“ vysvětluje George Harrison, viceprezident společnosti T-Mobile USA. „Právě integrace navigace Garmin do funkcí známých u smartphonů je praktickou přidanou hodnotou, kterou uživatelé u tohoto zařízení ocení.“

Telefonem A50 s operačním systémem Android rozšiřuje Garmin-Asus svou produktovou řadu a po Windows Mobile zároveň integruje funkce navigace a LBS na další platformu.

„Během roku 2010 plánujeme v USA, Evropě, Asii a Číně představení dalšího zařízení,“ prozradil bez dalších podrobností Benson Lin ze společnosti ASUS. Dostupnost mobilního telefonu Garmin-Asus A50 na českém trhu je předmětem dalšího jednání.

Další informace o produktové řadě značky Garmin-Asus naleznete na adrese www.GarminAsus.com a www.GarminAsus.cz

Technické parametry Garmin-Asus A50
Procesor: Qualcomm 7227 ARM 11, 600MHz
RAM: 256 MB
FlashROM: 256 MB + 4GB
Paměťový slot: MicroSD (SDHC)
Sítě a data: HSDPA DL:7.2Mbps UL:384Kpbs, UMTS 2100 / 900 EDGE, GPRS (Class 12) / GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
Ostatní připojení: WLAN 802.11b+g, USB v2.0 (HS), Bluetooth 2.1
OS: Android 1.6 s uživatelským rozhraním Breeze UI
Fotoaparát: 3Mpx fotoaparát s automatickým ostřením a funkcí geo-tagging
Satelitní navigace: GPS chip Qualcomm GPSOne, Assisted GPS, podpora Aided GPS a standalone GPS, integrace služeb založených na aktuální pozici
Displej: LCD TFT, kapacitní, 3,5" (89 mm), HVGA (320×480)
E-mail a SMS: SMS / MMS / IM / Push e-mail / POP3 / IMAP4 / SMTP
Aplikace Google™ Search / Google Mail™ / Google Calendar™ / Google Talk™ / Google Maps™ with Street View / YouTube™ / Picasa™ / Panoramio™ / Android Market™, …
Baterie / doba hovoru / pohotovostní doba: 1150mAh Lithium Ion / Až 3 hodiny / 250 hodin stand-by

O značce Garmin-Asus
Garmin-Asus je výsledkem strategického partnerství, které umožňuje společnostem Garmin Ltd. a ASUSTeK Computer Inc. kombinovat své doplňkové zdroje a vyvíjet prvotřídní mobilní telefony s navigací (LBS).

O společnosti Garmin
Jako celosvětový leader v oblasti satelitní navigace společnost Garmin Ltd. a její pobočky již od roku 1989 navrhují, vyrábějí, uvádějí na trh a prodávají navigační, komunikační a informační zařízení a aplikace – z nichž většina je vybavena technologií GPS. Produkty společnosti Garmin slouží v automobilovém průmyslu, mobilních telefonech, bezdrátové komunikaci, při venkovních aktivitách, v námořní dopravě, letectví a při výrobě nových zařízení. Společnost Garmin Ltd. má sídlo na Kajmanských ostrovech a její hlavní pobočky jsou umístěny ve Spojených státech amerických, na Tchaj-wanu a ve Velké Británii. Více informací o společnosti Garmin naleznete v její virtuální konferenční místnosti na adrese www.garmin.com/pres­sroom.

O společnosti ASUS
Společnost ASUS je přední společností nové éry digitálních technologií, do jejíhož portfolia patří notebooky, netbooky, základní desky, grafické karty, optické mechaniky, stolní počítače, servery, bezdrátová řešení, mobilní telefony a síťová zařízení. Díky více než deseti tisícům zaměstnanců na celém světě a špičkovému týmu pro výzkum a vývoj nových technologií dosáhly výnosy společnosti za rok 2009 celkově 7,5 miliard amerických dolarů a počet ocenění v roce 2009 stoupl na 3 268. Společnost ASUS již 12 let nepřetržitě figuruje v přehledu nejúspěšnějších světových společností časopisu Business Week „Info Tech 100“.

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

DigiZone.cz: Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Měšec.cz: Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Stavební spoření: alternativa i pro seniory

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

DigiZone.cz: Vedení ČRo: personální změny od ledna

Vedení ČRo: personální změny od ledna

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem