Česká společnost Geewa dodavatelem nejpopulárnější aplikace pro iPhone

9. 7. 2008

[Tisková zpráva] Praha, 7. čerevence 2008 -- Nejpopulárnější aplikací pro chytrý telefon iPhone společnosti Apple se 28: června stala víceuživatelská logická hra Multiplayer Reversi vyvíjená českou společností Geewa. Zaměstnanci společnosti Apple tuto hru rovněž označili za "Staff Pick", tedy hodnou pozornosti.

Interaktivní aplikace nevyžaduje instalaci speciálního software ani jiný zásah do telefonu a je k dispozici zdarma. Hru Reversi tak mohou hrát proti sobě lidé na různch místech světa, přímo ve hře je k dispozici i textový chat pro komunikaci s protihráčem. Aplikace obsahuje i jednouživatelský režim, kdy soupeřem je samotný iPhone.

Zájemci o hru stačí ve webovém prohlížeči iPhone zadat adresu www.geewa.com a Reversi se objeví v nabídce. Je také možno rovnou navštívit hru samotnou na stránce http://gc001.ge­ewa.com/games/re­versi/ajax/ip­hone/ – Multiplayer Reversi funguje i s webovým prohlížečem na PC, na herní konzoli Nintendo Wii či v set-top boxu pro IPTV.

Oficiální, průběžně aktualizovaný žebříček nejpopulárnějších webových aplikací pro iPhone je k dispozici na stránce http://www.ap­ple.com/webap­ps/index_top.html a oficiální žebříček nejpopulárnějších her přináší stránka http://www.ap­ple.com/webap­ps/games/index_top­.html.

„Úspěch betaverze hry Reversi pro iPhone potvrzuje, jak je důležité nabídnout uživatelům víceuživatelské hry bez jakýchkoli překážek (instalace software nebo síťového připojení a podobně),“ říká Miloš Endrle, ředitel společnosti Geewa. „Stačí poslat výzvu SMSkou kamarádovi kamkoliv do světa a za pár sekund již hrajete proti sobě.“

O společnosti Geewa
Geewa provozuje portál společenských online her Geewa.com. Ten umožňuje hráčům ze svého počítače, mobilního telefonu či interaktivní TV vyzvat ke hře kdykoli a kohokoli na této planetě. Svoje výsledky pak hráči mohou sledovat v ligách, turnajích a dlouhodobých žebříčcích. Součástí všech her je i možnost přímé komunikace mezi hráči. V březnu 2008 navštívilo hry milion hráčů, kteří odehráli 20 milionů utkání. Mezi nejpopulárnější hry patří Slovní fotbal, Prší nebo Solitér.

Hry hrají jak ženy, tak muži, jak mladí tak vyzralí hráči (30% hráčů je starších 30-ti let). Portál si od svého vzniku v roce 2005 získal spoustu příznivců a v současné době jej denně navštěvuje 100.000 uživatelů, kteří odehrají 700.000 utkání. Originální hra Slovní fotbal se stala nejhranější hrou českého internetu.

Provoz herního portálu je hrazen z videoreklamy, jejíž potenciál odhaduje studie eMarketer jen ve Spojených státech na 4,3 miliardy dolarů v roce 2011. V dubnu 2007 získala Geewa ocenění Red Herring 100 Europe. Ocenění získala Geewa mimo jiné díky originálnímu reklamnímu prostoru pro videoreklamy. Tento reklamní prostor prodává Nova, nejsledovanější česká komerční televize. Předchozími držiteli ocenění se staly například společnosti Google, Skype a YouTube.

V červnu 2007 získala Geewa investici od MCI Management – přední private equity skupiny spravující fondy MCI.TechVentures, MCI.BioVentures a MCI.EuroVentures a specializující se na investice v regionu střední a východní Evropy.

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí