gemiusHeatMap má novou tvář

24. 6. 2008

[Tisková zpráva] Agentura Gemius SA, která se zabývá internetovými výzkumy, představila vylepšenou verzi produktu gemiusHeatMap. Nová funkce ClickMap registruje všechna kliknutí na stránce. Tento výzkum umožňuje odhadnout oblíbenost jednotlivých sekcí internetové stránky a pomáhá při implementaci navigačních prvků.

Výzkum gemiusHeatMap zvýrazňuje odkazy a místa na internetové stránce, na která uživatelé klikají nejčastěji. Znalost silných a slabých míst stránky umožňuje provedení takových opatření, která zlepší atraktivitu a flexibilitu internetové stránky. Vylepšení gemiusHeatMap má dva moduly – LinkMap a ClickMap.

LinkMap informuje o kliknutí na odkazy a prvky, které jsou určeny ke kliknutí. Shromážděná data prezentují atraktivitu informací umístěných na stránce, resp. umožňují rozvoj nejoblíbenějších prvků, nebo naopak změnu těch méně zajímavých. LinkMap pomáhá umístit produkty a informace na stránku efektivněji a navíc definuje optimální frekvenci aktualizací. Kromě běžných odkazů výzkum registruje i kliknutí na další objekty, mapy nebo JavaScripty (včetně prvků Ajax).

Druhým modulem gemiusHeatMap je ClickMap, který registruje všechna kliknutí provedená na stránce a zobrazuje je ve formě teplotní mapy. Výsledky zvýrazní neoblíbenější místa na stránce – místa, která jsou atraktivní a jsou schopna návštěvníky zaujmout. Díky této funkci je možné zjistit, na kterém místě stránky probíhá největší pohyb a zda jsou všechny prvky, na které uživatelé klikají, skutečnými funkčními odkazy.

„Tento nástroj plně odpovídá požadavkům vydavatelů a internetových obchodů,” zdůrazňuje šéf výzkumu Maciej Mikołajczak. „Zpoždění prezentace výsledků je v průměru 10 minut, takže správce stránky může na změnu chování návštěvníků reagovat okamžitě.” Výzkum gemiusHeatMap je prováděn kontinuálně a pro uživatele stránky je neviditelný. Výsledky jsou k dispozici ve speciálním rozhraní. Funkční a vizuálně atraktivní aplikace umožňuje zároveň sledovat jak vlastní internetovou stránku, tak grafické a numerické informace o kliknutích.

Statistiky kliknutí se sčítají pro každou podstránku webu zvlášť. Jednotlivé podstránky jsou rozlišeny na základě URL adres. Statistiky se generují pro několik časových úseků – za poslední hodinu, dnes nebo včera, pro tento nebo předchozí týden a pro tento nebo předchozí měsíc.

Pokud budete mít zájem o ukázkovou verzi gemiusHeatMap, kontaktujte prosím našeho zástupce na adrese krzysztof.dabrow­ki@gemius.com. Odkaz na poslední verzi aplikace obdržíte během jednoho pracovního dne. Kontaktujte nás prosím i v případě, že budete mít zájem o statistiky kliknutí pro Vaši internetovou stránku. Více informací o gemiusHeatMap najdete na našich internetových stránkách.

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů