Generální ředitel českého Microsoftu přijal novou vedoucí pozici v Rusku

26. 3. 2007

[Tisková zpráva] Změna podtrhuje zaměření firmy na na rychle se rozvíjející trhy ve střední a východní Evropě

PRAHA, Česká republika — 26. března, 2007 — Společnost Microsoft dnes oznámila změnu ve vedení související s působením firmy ve střední a východní Evropě. Současný generální ředitel v České Republice Michal Čupa byl jmenován do nově vytvořené pozice generálního ředitele pro online služby v Rusku. Rozhodnutí přichází v době, kdy byl český Microsoft označen za nejlepší pobočku na světě v rámci celé korporace.

Od 1. května bude Michal Čupa zodpovědný za ustavení a rozvoj internetových (online) služeb na nejrychleji se rozvíjejícím evrospském trhu. Produkty zaštítěné pod značku Windows Live, nabízejí spotřebitelům a firmám na celém světě kompletní řadu softwarových služeb. Windows Live je zároveň silnou zbraní Microsoftu na sílící konkurenci v oblasti webových produktů. Nové jmenování Michala Čupy dokazuje, že firma Microsoft přikládá vysokou prioritu rozvoji online služeb v regionu střední a východní Evropy.

„Tuto novou výzvu jsem s radostí přijal,“ říká Čupa. „Online služby otevírají zajímavé možnosti pro miliony zákazníků a partnerů. Rusko je v tomto směru a z evropského pohledu zásadním trhem a mimořádně atraktivní příležitostí.“

Rozhodnutí přichází přesně rok po jmenování Michala Čupy do jeho současné pozice. Je výrazem uznání jeho zásluh za mimořádný růst, který dnes vykazuje česká pobočka a za efektivní řízení interních změn, ke kterým došlo po rozdělení českých a slovenských aktivit v tomto hospodářském roce. Jako generální ředitel měl Michal Čupa na starosti všechny obchodní aktivity a programy společnosti Microsoft v ČR, včetně úspěšného uvedení operačního systému Windows Vista, Microsoft Office 2007 a herní konzole Xbox 360.

Během jeho působení v roli generálního ředitele se mu podařilo vybudovat silný vedoucí tým, neboť kladl velký důraz na získávání talentovaných zaměstnanců pro pobočku. Zároveň realizoval celou řadu významných mezinárodních projektů, např. vznik světového centra pro mobilní technologie v Praze, či nové call centrum v Brně, které poskytuje podporu českým, slovenským a maďarským zákazníkům.

„Tato změna byla velmi pečlivě naplánovaná,“ říká Vahé Torossian, vicepresident EMEA a prezident pobočky Microsoftu pro střední a východní Evropu. „Michal prokázal velkou iniciativu v rozšiřování obchodních aktivit v ČR a realizoval celou řadu úspěšných projektů v souladu s naším dlouhodobým strategickým zaměřením na Českou republiku – např. vznik světového centra pro mobilní technologie v Praze či nové regionální call centrum pro zákazníky Microsoftu v Brně. Jsem přesvědčen, že jeho cenné schopnosti a dlouhé zkušenosti s budováním efektivní organizace a zajišťováním spokojenosti zákazníků, mu pomohou zvládnout i jeho novou roli a posílí pozici Microsoftu na rychle rostoucím ruském trhu.“

Michal Čupa bude spolu se svými novými povinnostmi v Rusku i nadále dohlížet na veškeré každodenní záležitosti české pobočky. Ve své stávající funkci generálního ředitele české pobočky bude působit přinejmenším do konce hospodářského roku, případně dokud nebude oznámen jeho nástupce.

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

DigiZone.cz: Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

Podnikatel.cz: Platební brány a EET? Stále s otazníkem

Platební brány a EET? Stále s otazníkem

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Podnikatel.cz: S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí