Gartner: Řešení Genesys patří mezi lídry trhu v oblasti systémů pro řízení call center

[Tisková zpráva] Analytici umístili technologické řešení pro řízení a poskytování péče Genesys do kvadrantu lídrů. Tyto technologie podle analytiků představují špičkové produkty, které často mají mimořádné vlastnosti.

PRAHA, 25. června 2010 – Technologické řešení Genesys, určené pro řízení call center a obsluhu zákazníků, se umístilo v analýze společnosti Gartner v takzvaném kvadrantu lídrů. Vyplývá to z letošní zprávy „Magický kvadrant infrastruktury kontaktních center“, kterou zpracovali analytici společnosti Gartner*. Genesys je produktovou divizí společnosti Alcatel-Lucent, která se zaměřuje na vývoj softwaru pro řízení a poskytování péče o zákazníky.

Hodnocena byla mimo jiné rovnou dvě řešení spadající pod technologický koncern Alcatel-Lucent: produktová sada vyvíjená divizí Genesys a řešení vyvíjené pod značkou Alcatel-Lucent. Obě produktové sady byly zařazeny do kvadrantu lídrů, a společnost Alcatel-Lucent proto věří, že jejich propojením vznikne univerzální řešení vhodné pro nasazení ve firmách všech velikostí.

Lídři kvadrantu nabízejí technologie s mimořádnými vlastnostmi
Zpráva společnosti Gartner charakterizuje dodavatele umístěné v kvadrantu lídrů jako „vysoce dostupné dodavatele nabízející široké produktové portfolio, mající značný podíl na trhu, široké geografické pokrytí, jasnou vizi jak se mají call centra rozvíjet a historii úspěšných implementací řešení kontaktních center. Jejich produktové portfolio má dobrou pozici na trhu a pravděpodobně budou i nadále nabízet špičková řešení. Celkově vzato se jedná o silné produkty, které mají často mimořádné vlastnosti.“

Z analýzy společnosti Gartner vyplývá, že infrastruktura moderního call centra slouží kromě poskytování telefonické podpory také ke komunikaci se zákazníky prostřednictvím dalších komunikačních kanálů: web, e-mail, chatování, video a mobilní služby. Poskytují také automatizované služby, například zákaznické samoobsluhy – ať už webové nebo hlasové (IVR) – s podporou rozeznávání lidské řeči.

„Jsme přesvědčeni, že analýza reflektuje rostoucí strategickou roli technologií pro kontaktní centra v oblasti konverze různých způsobů komunikace se zákazníky,“ řekl Nicolas de Kouchkovsky, marketingový ředitel divize podnikových aplikací společnosti Alcatel-Lucent, a dodal: „Náš otevřený přístup a vize rozšíření péče o zákazníky nad rámec call centra a zpřístupnění péče prostřednictvím různých komunikačních zařízení jsou klíčovými elementy naší strategické vize takzvané dynamické péče o zákazníky.“

* Autorský tým Drew Kraus, Steve Blood a Geoff Johnson.

Divize Genesys, která je součástí koncernu Alcatel-Lucent
Genesys, součást společnosti Alcatel-Lucent, je předním poskytovatelem softwarových řešení pro kontaktní centra, která slouží ke komplexnímu řízení vztahů se zákazníky. Genesys se zaměřuje na software pro interakci se zákazníky prostřednictvím telefonu, webu a e-mailu. Software Genesys zákazníky dynamicky propojuje s patřičnými místy – pomocí samoobslužných či asistovaných služeb – za účelem splnění požadavků zákazníků, optimalizace cílů péče o zákazníky a efektivního použití zdrojů. Software Genesys zpracuje každý den více než 100 milionů zákaznických interakcí ve více než 4000 společností a státních organizací v 80 zemích. Genesys umožňuje společnostem i organizacím využívat všech jejich zdrojů, od kontaktního centra až po administrativní zázemí, ke zkvalitňování interakce se zákazníky. Díky tomu Genesys pomáhá odstranit nespokojenost zákazníků, podporuje efektivitu a urychluje obchodní inovace. Další informace najdete na webu www.genesyslab.com nebo na blogu www.betterinte­ractions.com. Hlavní sídlo společnosti je v kalifornském Daly City v USA, na celém světě má Genesys 43 poboček. Pražská kancelář je centrem pro region střední a východní Evropy a Blízký východ. Více informací naleznete na www.genesyslab.com.

O společnosti Alcatel-Lucent
Společnost Alcatel-Lucent (Euronext Paris a NYSE: ALU) dodává poskytovatelům služeb, firemní klientele a státní správě na celém světě řešení, díky nimž mohou koncoví uživatelé využívat možnosti hlasové, datové a obrazové komunikace. Jako lídr v oblasti pevných, mobilních a konvergentních širokopásmových sítí nabízí Alcatel-Lucent komplexní komunikační služby bez ohledu na to, zda jsou jejich uživatelé právě doma, v zaměstnání nebo na cestách. S pobočkami ve 130 zemích světa a 79 tisíci zaměstnanci je Alcatel-Lucent místním partnerem s celosvětovým dosahem. Společnost má nejzkušenější globální servisní tým v oboru a disponuje jednou z největších výzkumných, technologických a inovačních kapacit. Alcatel-Lucent dosáhl v roce 2006 předběžných kombinovaných výnosů ve výši 18,3 miliardy eur. Operuje z Francie, jeho vedení sídlí v Paříži. Podrobnější informace o společnosti Alcatel-Lucent naleznete na www.alcatel-lucent.cz.

DigiZone.cz: Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů pro podnikatele

Změny v daních z příjmů pro podnikatele

Root.cz: Firefox hodí za rok přes palubu stará rozšíření

Firefox hodí za rok přes palubu stará rozšíření

DigiZone.cz: Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Lupa.cz: Teletext je „internetem hipsterů“

Teletext je „internetem hipsterů“

Vitalia.cz: Nejlepší obranou při nachlazení je útok

Nejlepší obranou při nachlazení je útok

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst