GFI nabízí bezplatnou verzi GFI EndPointSecurity

[Tisková zpráva] Praha, 9. prosince 2009 – Společnost GFI Software, přední softwarový vývojář na trhu s bezpečnostními nástroji, uvádí na trh bezplatnou verzi produktu GFI EndPointSecurity představenou v rámci iniciativy WE CARE. Hrozby v oblasti zabezpečení koncových zařízení se stále zvyšují a důsledkem neexistujících nebo neúčinných bezpečnostních praktik dochází častěji ke ztrátám kritických dat. Rozšíření vysokokapacitních USB klíčů, chytrých telefonů a dalších přenosných zařízení zvyšuje riziko úniku dat, stejně jako objem dat, k jejichž úniku nakonec skutečně dojde. GFI prostřednictvím nového freewaru GFI EndPointSecurity organizacím umožňuje v reálném čase monitorovat a identifikovat slabá místa koncových zařízení v rámci jejich sítě.

„Únik dat je realitou, kterou většina organizací uzná teprve až tehdy, kdy vznikne závažný problém. Mnoho malých a středně velkých firem nezná zařízení, která jsou připojena do jejich sítě, obsah, který je kopírován, či uživatele konkrétních zařízení. Právě toto představuje řadu bezpečnostních hrozeb zejména pro podniky, které pracují s důvěrnými daty, jako jsou například finanční instituce, zdravotnická zařízení a podobně. Protože věříme, že organizace přijmou opatření teprve v okamžiku, kdy se samy přesvědčí o výhodách monitoringu koncových zařízení, nabízí nejnovější verze GFI EndPointSecurity tento monitoring jako bezplatný freeware,“ vysvětluje Walter Scott, výkonný ředitel GFI.

„Firmy s naší freewarovou verzí získají detailní přehled připojených zařízení, jejich uživatelů i typu dat, která jsou na ně v rámci organizace kopírována. Jedná se o perfektní nástroj k odhalení nepovolených zařízení, souborů a nedbalého či nedovoleného kopírování dat,“ dodává W. Scott.

Komerční verze GFI EndPointSecurity umožňuje firmám nejen monitorovat způsob používání koncových zařízení, ale také aktivně řídit přístup uživatelů k široké řadě přenosných úložišť. Kromě toho pomáhá GFI EndPointSecurity zabránit úniku a odcizení dat kontrolou všech přístupů k těmto zařízením, a to s minimálním administrativním úsilím. Tím předchází průniku malwaru (škodlivého softwaru) a dalšího nežádoucího softwaru a dokáže blokovat zařízení podle jejich typu, přípony souboru, fyzického portu nebo výrobního čísla.

Nejnovější verze GFI EndPointSecurity obsahuje také podporu pro Windows 7 a zařízení šifrovaná prostřednictvím Windows 7 BitLocker to Go. Umožňuje detekovat tato zařízení a aplikovat na ně různá oprávnění, vytvářet report aktivit s rychlým přehledem o aktivitách uživatelů, ale i řadu dalších reportů, které jsou součástí balíčku ReportPack. Pro více informací o GFI EndPointSecurity navštivte prosím: http://www.gfi­.cz/endpointse­curity.

O GFI
GFI Software je předním softwarovým vývojářem, který nabízí jednotný zdroj řešení pro bezpečnost sítě, kontrolu obsahu a messaging. Díky oceněným technologiím, agresivní cenové politice a silnému zaměření na malé a střední podniky uspokojí GFI potřeby produktivity a kontinuity podnikání vyžadované podniky v globálním měřítku. GFI má pobočky v USA, na Maltě, Hong Kongu, Austrálii, v České republice a dalších částech světa, které se starají o více než 200 000 instalací. Obchodní model GFI je postaven na nepřímém prodeji přes partnerský kanál čítající přes 10 000 partnerů. Více informací naleznete na http://www.gfi.cz.