GFI Software uvádí novou verzi svého vlajkového produktu GFI MailEssentials 2010

[Tisková zpráva] GFI Mail Essentials 2010 zvyšuje úroveň detekce spamu s využitím greylistingu a poskytuje uživatelům nové nástroje pro efektivnější správu nevyžádané pošty

Praha, 24. května 2010 – Společnost GFI Software, přední poskytovatel infrastruktury pro malé a středně velké podniky (SMB), dnes uvedla na trh řešení GFI MailEssentials 2010. Nejnovější verze oceňovaného antispamového softwaru zvyšuje úroveň detekce spamu a umožňuje snazší správu nevyžádané pošty.

GFI MailEssentials je přední antispamový filtr, který administrátorům poskytuje vysokou úroveň zachycení ihned po instalaci s minimálními požadavky na konfiguraci. Řešení, které dnes využívá přes 80 000 zákazníků po celém světě, využívá dvě antispamová jádra umožňující zachycení více než 99 % spamů při minimálním výskytu falešných pozitiv. Nová verze GFI MailEssentials obsahuje nové funkce a nástroje zvyšující úroveň zachycení spamu, přičemž administrátorům nabízí snazší konfiguraci a správu nevyžádané pošty detekované mezi e-maily organizace.

„Spam je skutečným problémem pro každého, zejména pak pro malé a střední společnosti s podnikáním závislým na e-mailové komunikaci. Při současném 75% a vyšším podílu spamu na celkové e-mailové komunikaci je dnes nasazení antispamu nutností Vedle negativního vlivu na šířku pásma a výkon serveru plýtvají spamy časem uživatelů a vystavují organizace metodám sociálního inženýrství a útokům malwaru,“ říká Walter Scott, CEO společnosti GFI Software.

„GFI MailEssentials má v segmentu SMB organizací vynikající pověst a nové funkce v právě ohlašované verzi kombinují další zvýšení úrovně zachycení spamu a efektivnější správu nevyžádané pošty. S více než 99 % odfiltrovaného spamu a nejnižší mírou falešných pozitiv zaznamenají SMB společnosti přínosy ihned po nasazení řešení na jejich poštovní server,“ dodává Walter Scott.

Se zavedením greylistingu do nejnovější verze GFI MailEssentials mohou administrátoři využít této techniky k detekci spamu pocházejících z poštovních serverů nedodržujících standard RFC (jež jsou obvykle využívány spammery). V případě každého nového SMTP přenosu zaznamená GFI Mail Essentials odesilatele, příjemce a IP adresu odesílacího poštovního serveru a e-mail odmítne se zprávou o dočasné chybě. U poštovních serverů vyhovujících RFC se očekává další pokus o odeslání e-mailu v průběhu několika dalších minut – pokud se informace shodují, je email přijat. Nevyhovující poštovní servery se o opakované odeslání zprávy nepokusí.

K dalším funkcím řešení GFI MailEssentials 2010 patří:

• Nevyžádaná pošta může být přesunuta do karantény, odkud může být po uplynutí definované doby automaticky smazána
  • Vstupní informace v dashboardu mohou být filtrovány dle odesilatele, příjemce, předmětu a ID dané zprávy
  • Logy jednotlivých antispamových filtrů a whitelistů lze rotovat na základě dosažené velikosti nebo stáří
  • Inovovaná metoda detekce disclaimerů v e-mailu s cílem zamezit vícenásobnému vložení stejného disclaimeru do e-mailového vlákna
  • Vylepšený průvodce po instalaci, který pomáhá administrátorům se základním konfiguračním nastavením ihned po instalaci

Pro více informací o GFI MialEssentials, navštivte www.gfi.cz/mes

DigiZone.cz: Optimedia: hybridní kampaň Nescafé

Optimedia: hybridní kampaň Nescafé

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)