GFI uvádí nový GFI EventsManager 2011

[Tisková zpráva] Nová verze produktu pro log management přináší mj. rychlejší optimalizaci zpracování pravidel

Praha, 28. února 2011 –Společnost GFI Software, přední poskytovatel infrastruktury pro malé a středně velké podniky (SMB), ohlásila aktualizaci svého populárního produktu GFI EventsManager 2011, která řeší oblast podnikového řízení logů (log management). Nová verze přináší podporu auditování pro databázové systémy Oracle 9i, 10g a 11g, dále pak urychluje optimalizaci zpracování pravidel a nabízí také nové HTML reporty.

GFI EventsManager pomáhá adminis­trátorům se sběrem a správou obrovského množství  denně generovaných událostí, se splněním zákonných požadavků  v oblasti správy logů a minimalizací bez­pečnostních rizik. GFI EventsManager nabízí centralizované sledování logů v reálném čase a schopnost analyzovat a odreportovat vyhledané události. Tento software podporuje zpracování široké řady formátů, jako jsou W3C logy, události systému Windows, zprávy Syslog a SNMP Traps, generované například stanicemi, servery, firewally, routery, senzory, ale i dalšími zařízeními. S podporou zařízení od známých výrobců i zákaznických zařízení dokáže GFI EventsManager monitorovat události generované širokou řadou hardwarových zařízení, informuje o provozním stavu každého z nich a sbírá informace, které je potřeba znát.

„Na základě našich zkušeností je zřejmé, že řízení logů se v současné době řádně nevěnuje většina společností a organizací v České republice,“ řekl Martin Říha, ředitel pro strategii GFI Česká republika a Slovensko. „Systematický přístup, který není zatím příliš rozšířen, se objevuje nejčastěji u těch organizací, které nutí k tomuto přístupu auditor nebo nějaká norma či právní úprava, typicky v odvětví zdravotnictví, bankovnictví či státní správy. Velmi zajímavou ale začíná být tato oblast pro poměrně novou skupinu – poskytovatele služeb typu Cloud. Tito poskytovatelé jsou zodpovědní za obsah, který se ocitá na jejich serverech a v případě například distribuce závadného obsahu z jejich zařízení se bez prokázání a dokazování pomocí logů mohou dostat do nepříjemných právních či trestních a následně i finančních problémů.“

Produkt GFI EventManager pomáhá podnikům v těchto oblastech:

• Zabezpečení  sítě a IS: detekce průniků a narušení bezpečnosti
  • Právní shoda: pomoc při dosažení shody s právními a průmyslovými normami
  • Monitoring stavu systému: proaktivní monitorování serverů
  • Forenzní analýza: přehledný zdroj informací pro případ, kdy se „něco stane“

„S narůstající podnikovou agendou zajišťovanou počítačovými technologiemi vzrůstají i rizika a možné ztráty. Log management představuje nástroj, bez kterého se brzy neobejde žádná firma, která potřebuje zajistit bezpečné fungování firmy, vyhovět compliance požadavkům a zajistit si dostatečnou právní ochranu firmy a její reputace díky adresnějšímu určení uživatelské odpovědnosti,“ dodává Martin Říha.

Více informací  o GFI EventsManager získáte na http://www.gfi­.cz/eventsmana­ger

O GFI

GFI Software je předním softwarovým vývojářem. Malým a středním podnikům nabízí jednotný zdroj řešení pro oblast webové a emailové bezpečnosti, archivace, zálohování a faxování, síťového a bezpečnostního softwaru i hostovaných technologií. Produkty GFI jsou dostupné formou softwaru, v rámci cloud architektury (model SaaS) nebo jako hybridní řešení nabízející to nejlepší z obou těchto modelů. Díky technologiím s řadou ocenění, vstřícné cenové politice a silnému zaměření na požadavky SMB sektoru uspokojuje GFI potřeby produktivity a kontinuity vyžadované podniky po celém světě. Společnost má pobočky v USA, Velké Británii (Londýn a Dundee), Rakousku, České republice, Austrálii, Filipínách na Maltě a dalších částech světa, které se starají o stovky tisíc instalací. Obchodní model společnosti GFI je postaven na nepřímém prodeji přes partnerský kanál čítající celosvětově tisíce partnerů. Společnost je také Microsoft Gold Certified Partnerem. Více informací o společnosti naleznete na http://www.gfi­.cz.