Gigabitová technologie pro členy

Gigabitová technologie pro členy

Sdružení NIX.CZ, z.s.p.o., oznamuje, že ode dne 3.2.2002 se mohou členové sdružení připojovat v obou peeringových uzlech sdružení technologií Gigabit Ethernet.
Pro technické řešení byla zvolena technologie CISCO, konkrétně zařízení CISCO Catalyst6006. Toto zařízení se osvědčilo jako spolehlivé i v rámci jiných výměnných internetových uzlů a sítích v Evropě. Zprovozněním rozhraní Gigabit Ethernet pro připojování členů se dostal český peeringový uzel na technologickou úroveň nejvýznamnějších peeringových uzlů v Evropě a může plně vyjít vstříc zvyšujícím se potřebám a nárokům svých členů.
NIX.CZ, z.s.p.o. (zájmové sdružení právnických osob) sdružuje významné české poskytovatele internetu (ISP). Cílem sdružení je zajišťovat provoz neutrálního výměnného (peeringového) uzlu (Neutral Internet Exchange), který umožňuje vzájemné propojení internetových sítí jednotlivých členů (peering). Dalším předmětem činnosti sdružení je ochrana společných zájmů provozovatelů sítí typu Internet v České republice.
Kontakt: Ing.Tomáš Maršálek tm@nix.cz
Informace: http://www.nix­.cz, NIX.CZ, z.s.p.o., Lužná 591, Praha 6