Globe Internet do nového roku s novým reklamním formátem

5. 1. 2004

Globe Internet do nového roku s novým reklamním formátem

Rok 2004 uvítá GLOBE INTERNET představením nového reklamního formátu s názvem roletka. Roletka vtipným, ale neagresivním způsobem překryje v pondělí 5. ledna stránky serverů www.ihned.cz a www.epravo.cz.

Ukázka roletky je k dispozici na adrese www.gladiator­.cz/roletka_show. Stejně jako relativně mladý formát slideover, který pochází také z dílny GLOBE INTERNET, vyvolává i roletka přímou akci uživatele. Vzhledem ke grafickému zpracování a funkčnosti formátu je název roletka výstižný.

Jedná se o formát na principu již známého roll-outu, který nabízí inzerentovi velký prostor pro prezentaci a návštěvníku stránek možnost rychlého uzavření animace.

Nový formát je variabilní a v prozatím uveřejněných verzích umožňuje dva způsoby shlédnutí – zobrazení roletky ihned po natažení obsahu stránky (samozřejmostí je možnost uzavření formátu uživatelem případně samosbalení po uplynutí časového úseku) nebo natažením roletky až po interakci uživatele – stažením roletky za „šňůrku“. Po zavření formátu zůstává v horní části stránky nenápadná, ale přesto viditelná „šnůrka“ umožňující kdykoliv roletku opět stáhnout. Variabilita roletky je dána samozřejmě i možností jejího omezení na určitý počet zobrazení denně.

Výhodou nového formátu je použití i na těch stránkách, kde není již prostor pro umístění jiných reklamních formátů pevně daných velikostí.

Autorem kreativní a programové části nového reklamního formátu je společnost GLOBE INTERNET. Stejně jako u slideoveru je cílem nabídka kreativního a interaktivního prostředku pro prezentaci produktů a služeb inzerentů a zároveň snaha o nenásilné upoutání pozornosti návštěvníků stránek a podporu zapamatovatelnosti sdělované informace.

GLOBE INTERNET představí roletku na serverech svých významných obchodních partnerů Economia, a.s. a Epravo, a.s. v pondělí 5. ledna 2004 (zobrazení bude omezeno na 1× denně pro každého uživatele).

Iva Branbergerová, výkonná ředitelka serveru epravo.cz, říká k novému formátu: „Chtěli jsme svým klientům nabídnout něco nového, netradičního a zároveň nenáročného na výrobu a tím i na finanční prostředky. Roletka je přesně to, co jsme potřebovali. Roletka bude nyní nadále ve standardní reklamní nabídce serveru epravo.cz.“

Kontaktní informace:
GLOBE INTERNET, s.r.o.
Mgr. Alena Procházková, PR manažer
Tel.: 235 365 000 ext. 210
E-mail: pr@globe.cz

Společnost GLOBE INTERNET

Založena v roce 1997 – se specializuje na poskytování kompletního servisu na internetu. GLOBE INTERNET je největším poskytovatelem web-hostingu a doménových registrací v ČR. Od 2.10. je registrátorem .CZ domén. Vlastní vývojové studio GLOBEDESING.CZ realizuje projekty pro významné zákazníky jako jsou Economia Online, Velux, Honda a další. V minulých letech se čeští uživatelé seznámili s projekty GLOBE INTERNET jako byly POST.CZ, PRESS.CZ nebo vyhledávač NAJDI.TO. GLOBE INTERNET se snaží být aktivní i v kulturní oblasti, kam patří stránky Járy Cimrmana (cimrman.at) nebo unikátní internetová encyklopedie CoTo.Je (coto.je).

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: Jak vybrat ořechy do cukroví a kde mají levné

Jak vybrat ořechy do cukroví a kde mají levné

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Lupa.cz: České internetové uzly vtrhly na Slovensko

České internetové uzly vtrhly na Slovensko

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU