Gmail pro mobilní telefony

6. 10. 2006

[Tisková zpráva] Od dnešního dne mohou být čeští uživatelé mobilních telefonů v neustálém kontaktu se svými přáteli a rodinou přes email. Google totiž uvádí aplikaci Gmail pro mobilní zařízení, zdarma a kompletně v češtině.

Nemusíte být zrovna u počítače a přitom můžete být v kontaktu se svými přáteli a rodinou. Ať už čekáte na letišti, jedete tramvají, ať jste uvízli v dopravní zácpě nebo ve výtahu, pořád máte přístup ke svému emailovému účtu na Gmail a nemusíte se obávat, že zmeškáte nějakou důležitou zprávu. Gmail, populární internetový email zdarma, ode dneška nabízí uživatelům snadný a pohodlný přístup k emailu z mobilního telefonu.

Pro přístup k mobilnímu emailu Gmail stačí jen navštívit webovou stránku http://gmail.com prostřednictvím prohlížeče na mobilním telefonu a pak už si můžete emaily číst stejně, jako byste si je četli na monitoru počítače. Vzhledem k tomu, že každý mobilní přístroj je jiný, Gmail automaticky optimalizuje rozhraní podle mobilního telefonu. Uživatelé si mohou prohlížet připojené fotografie a dokumenty, nebo přímo volat lidem, jejichž telefonní čísla mají uložená v adresáři na svém účtu Gmail. Zprávy v aplikaci Gmail se automaticky synchronizují nezávisle na tom, zda ke svým emailům přistupujete z mobilního telefonu nebo internetu.

Cena a dostupnost služby
Služba je dostupná ode dneška. Společnost Google poskytuje Gmail pro mobilní zařízení zdarma. Služba funguje s většinou telefonů podporujících přístup na internet, nicméně uživatelům se doporučuje ověřit si u mobilních operátorů, zda za přístup na internet neúčtují nějaké zvláštní příplatky.

Chcete-li se dozvědět více o mobilních službách poskytovaných společností Google, navštivte http://www.go­ogle.cz/mobile/

První rozhraní XHTML v americké angličtině bylo spuštěno 15. prosince 2005 a umožnilo americkým uživatelům přístup ke zprávám z mobilního telefonu.

V první fázi lokalizace bylo 27. června 2006 připraveno plně lokalizované internetové rozhraní v těchto jazycích: britská angličtina, francouzština, italština, němčina, holandština, ruština, zjednodušená čínština, portugalština a turečtina.

Nyní můžeme ohlásit dalších 22 jazykových verzí (4 jazyky z první kategorie plus 18 dalších): polština, finština, švédština, dánština, maďarština, slovinština, litevština, thajština, vietnamština, katalánština, slovenština, rumunština, řečtina, chorvatština, čeština, srbština, estonština, ukrajinština, lotyština, islandština, hindština a filipínština.

Uživatelé mluvící jinými jazyky se mohou samozřejmě přihlásit na gmail.com a číst si emaily na svých mobilních telefonech s rozhraním v angličtině. Automatické nastavení jazykového rozhraní na přihlašovací stránce se řídí podle nastavení jazyka v telefonu. Pokud je na mobilním telefonu nastaven jazyk, který není podporován, je výchozím jazykem angličtina (US).

Nápověda a náhledy nejsou lokalizovány do jazyků s nižším počtem uživatelů, jako je thajština, vietnamština, katalánština, slovenština, rumunština, řečtina, chorvatština, bulharština, čeština, srbština, estonština, ukrajinština, lotyština, islandština, hindština a filipínština. Tito uživatelé budou vyzváni k použití jednoho z podporovaných jazyků.

Jakmile se uživatel přihlásí, bude zobrazovaný jazyk automaticky korespondovat s nastavením účtu a může být modifikován prostřednictvím HTML rozhraní na počítači. Přímo z mobilního telefonu nelze jazyk změnit.

Google si za tuto službu neúčtuje žádné poplatky, nicméně za stahování dat si může účtovat poplatky váš mobilní operátor.

Nová funkce se bude jmenovat Gmail pro mobilní zařízení (ve Velké Británii a Německu se služba jmenuje Google Mail for mobile). Původně jsme službu spustili ve Spojených státech pod názvem Gmail Mobile, ovšem kvůli konzistenci s dalšími mobilními produkty jsme ji přejmenovali na Gmail pro mobilní zařízení.

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Podnikatel.cz: Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem