Google App Engine představuje nové funkce

[Tisková zpráva] Google App Engine dostává dneškem novou verzi. Jde o další krok v úsilí zpřístupnit škálovatelnou infrastrukturu Googlu všem vývojářům – jak programátorům působícím v začínajících společnostech, tak odborníkům, kteří pracují v počítačových centrech velkých firem.

Z nových funkcí je to například:

• Podpora cronů. Vývojáři požadují flexibilitu, která jim umožní spouštět úkoly pravidelně, bez potřeby náročného monitoringu a údržby. Ode dneška mají vývojáři možnost automaticky spouštět a plánovat crony.
  • Import a export databází. Vývojáři požadují volnost pohybu v rámci aplikačních dat a to podle toho, jak to vyžadují firemní operace. Ode dneška mají vývojáři možnost přenášet gigabajty dat do App Engine přes nový importovací nástroj. Funkce pro export budou k dispozici v průběhu příštího měsíce.
  • Přístup k datům chráněným firewallem. Vývojáři vyžadují na jedné straně zabezpečení dat firewallem, na straně druhé pak snadnou dostupnost dat. Google proto spouští nástroj jménem Secure Data Connector, který umožňuje centrálně řízený přístup k takovým datům i z Google Apps, a to přes App Engine nebo různé gadgety.

Zároveň dnes mají vývojáři poprvé možnost podívat se na to, jak bude vypadat v App Engine podpora pro programovací jazyk Java. Tento první náhled bude k dispozici prvním 10 000 zaregistrovaných uživatelů a jeho účelem je získat zpětnou vazbu od vývojářské komunity. Ze zajímavých rysů této podpory stojí za zmínku zejména:

• Standardní základ. App Engine používá standardní Java API i knihovny, takže programátoři mohou pracovat s Javou tak, jak jsou zvyklí. Standard zajišťuje snadnou instalaci kódu v jazyce Java na všechny standardní J2EE servlet containery, včetně IBM WebSphere, Tomcat a další.
  • Komplexní řešení. První demonstrace podpory jazyka Java v App Engine obsahuje Java runtime, integraci s novou sadou Google Web Toolkit 1.6 a Google Plugin pro Eclipse. Společně tyto nástroje nabízejí komplexní prostředí pro vývoj aplikací AJAX v jednom jediném jazyce, a to od klienta až po server.

„Toto široké rozšíření dostupnosti infrastruktury Google umožní více než 150 000 vývojářům z celého světa plně se soustředit na vývoj nových skvělých produktů, aniž by si museli – jak tomu bylo dosud – dělat starosti se škálovatelností a údržbou,“ prohlásil produktový manažer Google Andrew Bowers. „Díky novým funkcím a podpoře programovacího jazyka Java je Google App Engine skvělou volbou pro podstatně širší okruh programátorů.“

Společnost Google na vývoji těchto nových funkcí úzce spolupracovala se společnostmi Oracle, IBM, Appirio, Cast Iron, Panorama, PivotLink, Sword Group, ThoughtWorks, Cloud Sherpas a PingIdentity. Tyto společnosti vyvíjely gadgety a aplikace pomocí dnes představovaných funkcí App Engine.

Pokud se chcete dozvědět o Google App Engine více, případně pokud máte zájem shlédnout video ze slavnostního uvedení, navštivte internetovou adresu http://code.go­ogle.com/appen­gine. Kromě toho vám bude tým odpovědný za App Engine k dispozici během I/O konference, která proběhne v květnu (http://code.go­ogle.com/even­ts/io) a jejímž cílem bude detailní diskuse se širší programátorskou komunitou.

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

Vitalia.cz: 9 největších mýtů o mase

9 největších mýtů o mase

Vitalia.cz: Test na HIV je zdarma i za pět set

Test na HIV je zdarma i za pět set

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D